Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski golubići predstavili album "Vukovar u srcu mom"

Promocija Vukovarskih golubića Promocija Vukovarskih golubića Foto: Mia Rogulja

Dječji zbor Vukovarski golubići održao je koncertnu promociju nosača zvuka „Vukovar u srcu mom“ na kojem se nalaze sve pjesme o Vukovaru snimljene u proteklih 17 godina postojanja zbora.

Voditeljica zbora Dubravka Lemac zahvalila je svima koji su pomogli u nastajanju ovog nosača zvuka, te istaknula kako je ovo već drugi album za redom nominiran za Porina.

 „Ponosni smo što je i ovaj album prepoznat od glazbene struke te je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma za djecu. Iako nagradu nismo osvojili drago nam je što smo među svim zborovima u Hrvatskoj bili nominirani baš s pjesmama koje su posvećene našem gradu, posebno iz razloga što se kao autori pjesama osim moje malenkosti ovdje pojavljuju i neki poznati Vukovarci među kojima su Jasna Babić, Siniša Lazić, General Woo, te Branimir i Šima Jovanovac koji su nam poklonili neke od pjesama“, izjavila je Dubravka Lemac.

Na koncertu u Hrvatskom domu Vukovar su osim Vukovarskih golubića kao gosti nastupila i djeca iz najstarije skupine Dječjeg vrtića Vukovar 1, koji su svojim izvedbama podsjetili na 17-godišnji rad s djecom u okviru kulturnog odgoja najmlađih Vukovarki i Vukovaraca.

Dječji zbor kroz koji je svih proteklih godina bilo uključeno više od 400 djece živi je suvenir i ponos grada Vukovara. Nastupili su na svim važnijim manifestacijama u gradu, kao i na mnogim festivalima i kulturnim događajima diljem Hrvatske.

Pročitano 2915 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI