Ispiši ovu stranicu

Izgubljeni raj u Gradskoj knjižnici Vukovar

Slike joj odišu nježnošću i toplinom Slike joj odišu nježnošću i toplinom Foto: Marija Molnar

Mlada amaterska slikarica iz Negoslavaca Jelena Lazić predstavila se sinoć javnosti prvom samostalnom izložbom naslovljenom Izgubljeni raj. Izložba je otvorena i posjetitelji je mogu pogledati u Gradskoj knjižnici Vukovar do 6.travnja.

O prikazanim djelima govorio je akademski slikar Zoran Šimunović. -Ovo je prva, nadam se ne i zadnja izložba Jelene Lazić. Nadam se i da ćemo svi pripomoći da ona stasa i krene u slikarske vode i postane jedna od zasad ovdje još uvijek deficitarnog zanimanju akademskog slikara. Zato svakog takvog tko se pojavi njegujemo i želimo da krene što dalje i više. Što se tiče ovdje izloženih djela, dvije su teme – jedna apstraktna koju je teško prepoznati i figurativna, floralna, nježnog ženskog rukopisa kojeg nikada ne možemo pročitati agresivno, koji će uvijek biti nježan i topao i od toga ne treba bježati. I ovaj apstraktni dio, također je nježan – istaknuo je Šimunović.

Izožbu je otvorio načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov. - Ima simbolike u tome da upravo na 8.ožujka -Međunarodni dan žena nazočimo otvorenju izložbe Jelene Lazić. Naša joj je općina dala podršku jer se radi o mladoj osobi koja je pokazala ljubav, entuzijazam i kreativnost i nema sumnje da zaslužuje sve pohvale za svoje likovno stvaralaštvo – rekao je Jeckov.

Jelena Lazić završila je Tehničku školu Nikole Tesle u Vukovaru, a osim što slika bavi se i tetoviranjem. - U mojoj se obitelji nitko nije bavio slikarstvom, a ja sam tu ljubav pronašla u sebi. Inspiraciju pronalazim u ljudima i događajima iz mog života i svaka od ovih slika ima svoju priču zašto je nastala – rekla je Lazić, zahvaljujući ujedno knjižnici, svojoj općini i Zoranu Šimunoviću na ukazanom povjerenju.

Posjetitelje je pozdravila i ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić. 

Pročitano 4167 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar