NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Izgubljeni raj u Gradskoj knjižnici Vukovar

Slike joj odišu nježnošću i toplinom Slike joj odišu nježnošću i toplinom Foto: Marija Molnar

Mlada amaterska slikarica iz Negoslavaca Jelena Lazić predstavila se sinoć javnosti prvom samostalnom izložbom naslovljenom Izgubljeni raj. Izložba je otvorena i posjetitelji je mogu pogledati u Gradskoj knjižnici Vukovar do 6.travnja.

O prikazanim djelima govorio je akademski slikar Zoran Šimunović. -Ovo je prva, nadam se ne i zadnja izložba Jelene Lazić. Nadam se i da ćemo svi pripomoći da ona stasa i krene u slikarske vode i postane jedna od zasad ovdje još uvijek deficitarnog zanimanju akademskog slikara. Zato svakog takvog tko se pojavi njegujemo i želimo da krene što dalje i više. Što se tiče ovdje izloženih djela, dvije su teme – jedna apstraktna koju je teško prepoznati i figurativna, floralna, nježnog ženskog rukopisa kojeg nikada ne možemo pročitati agresivno, koji će uvijek biti nježan i topao i od toga ne treba bježati. I ovaj apstraktni dio, također je nježan – istaknuo je Šimunović.

Izožbu je otvorio načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov. - Ima simbolike u tome da upravo na 8.ožujka -Međunarodni dan žena nazočimo otvorenju izložbe Jelene Lazić. Naša joj je općina dala podršku jer se radi o mladoj osobi koja je pokazala ljubav, entuzijazam i kreativnost i nema sumnje da zaslužuje sve pohvale za svoje likovno stvaralaštvo – rekao je Jeckov.

Jelena Lazić završila je Tehničku školu Nikole Tesle u Vukovaru, a osim što slika bavi se i tetoviranjem. - U mojoj se obitelji nitko nije bavio slikarstvom, a ja sam tu ljubav pronašla u sebi. Inspiraciju pronalazim u ljudima i događajima iz mog života i svaka od ovih slika ima svoju priču zašto je nastala – rekla je Lazić, zahvaljujući ujedno knjižnici, svojoj općini i Zoranu Šimunoviću na ukazanom povjerenju.

Posjetitelje je pozdravila i ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić. 

Pročitano 1330 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija