Ispiši ovu stranicu

Bibliobus slavi 12. rođendan

Imaju preko 700 članova koje opslužuje Bibliobus po cijeloj županiji Imaju preko 700 članova koje opslužuje Bibliobus po cijeloj županiji Foto: Gradska knjižnica i čitaonica VK

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci proslavila je 12. rođendan Bibliobusa – pokretne knjižnice na kotačima, a koji posjećuje 19 općina i grad Otok u Vukovarsko-srijemskoj županiji te ima preko 700 članova od kojih su 80 posto djeca osnovnoškolske dobi.

Na proslavi su dodijeljene i nagrade pobjednicima Natječaja za najbolju ilustraciju priče ili pripovijetke, a pristiglo je preko 150 učeničkih radova. Natječaj je namijenjen učenicima osnovne škole u dvije kategorije - od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda, a unutar tih kategorija nagrađeni su individualni radovi i radovi u skupini, doznali smo od Klaudije Ladan, voditeljice Bibliobusne službe Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

-Svake godine, povodom rođendana, priređujemo natječaje. Tako smo ove godine imali natječaje za Najbolju ilustraciju priče ili pripovijetke. Kroz takve i slične natječaje ostvarujemo odličnu suradnju sa osnovnim školama, školskim knjižničarima i učiteljima, gdje kroz natječaje bolje upoznajemo naše korisnike i izlažemo njihovu kreativnost – istaknula je Ladan. .

U kategoriji od 1. do 4. razreda u individualnom radu, pobjedu je odnio Marko Zovko, 2. razred, OŠ Mare Švel Gamiršek iz Vrbanje. U radu u skupinama 1. mjesto osvojio je rad učenika 1. i 4. razreda PŠ Marinci, OŠ Zrinskih Nuštar. U kategoriji od 5. do 8. razreda u individualnom radu, 1. mjesto osvojio je Stjepan Komarčić, 6. razred OŠ Vođinci dok je u radu u skupinama pobjedio rad učenika 5 i 6. razreda, OŠ Ivana Kozarca, Nijemci. Posebno priznanje prema odluci žirija dobio je Antun Lešić, 6. razred OŠ Fra B. T: Leakovića, Bošnjaci.

Ladan ističe da je jedan od većih problema Bibliobusa starost vozila i pitanje je do kad će moći opsluživati taj veliki teren. Stoga im je želja nabaviti novo vozilo te uvesti drugu smjenu.

Ujedno su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci proglašeni i najčitatelji za 2017. godinu. To su Anja Leutar, Klaudia Kelemen, Tea Čačić, Mia Kolarević, Tena Faletar i Vesna Čičerić

Pročitano 2293 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar