NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Predstavljen roman „Žetva u polju otrova“

Žetva u polju otrova Žetva u polju otrova Foto: Vedran Vuleta

„Žetva u polju otrova“ naziv je knjige koju su u Župnom pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavili autor ovoga romana Ante Gugo, likovni umjetnik – strip majstor i autor naslovnice Nenad Barinić, te direktor i glavni urednik Despot infinitusa d.o.o. Zvonimir Despot koji je ujedno i organizator događaja.

Roman je to u kojemu se protežu dvije paralelne priče.

- Jedna počinje dva tjedana prije pucnja na Stjepana Radića u beogradskoj skupštini, a druga u ranu jesen 1991. godine u jednom gradu koji može biti bilo koji grad na prvoj crti ratišta, a koji se u to vrijeme nalazio u polu okruženju, dok će poslije pasti u potpuno okruženje. To je jedna ljubavna priča koja govori o vjeri, moralu, domoljublju, opstojnosti, odnosno to je priča o genezi međunacionalnih sukoba Hrvata i Srba u Hrvatskoj – rekao je Gugo i dodao kako je ovaj roman predstavlja ono što popularno volimo nazivati pričanje povijesti, te kako je napisan s ciljem da ljudi koji ne vole čitati stručnu povijesnu literaturu mogu pročitati jednu zabavnu priču o nečemu što se doista dogodilo.

Roman jest fikcija, ali po riječima autora on svoju inspiraciju ima u stvarnim događajima koji su se nekada zbivali u Republici Hrvatskoj. Promociju koja je održana povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske moderirala je književnica Tanja Belobrajdić.   

Žetva u polju otrova

Pročitano 1100 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija