NAJNOVIJE
U Vukovaru simpozij o palijativnoj skrbi

U Hrvatskome domu Vukovar svečano je počeo treći dvodnevni simpozij palijativne skrbi s temom Bol - peti vitalni znak - palijativna skrb u službi svladavanja patnje.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:32)
Oršulić: Moja ratna priča

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana Matice hrvatske u Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Moja ratna priča autorice liječnice dr. Vesne Oršulić iz Nove Gradiške.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:30)
Obilježena 27. obljetnica stradanja mještana Lovasa u minskom polju

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja mještani Lovasa prisjetili su se 18. listopada 1991. godine, kada su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi nakon okupacije mjesta izdvojili skupinu od 51 mještana i natjerali ih u minsko polje, pri čemu je poginula 21 osoba, 14 ih je ranjeno, a za zločine dosad nitko nije odgovarao. 

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 16:47)
Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Vukovara, Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute – Tur kultur te Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj – Klub članova selo u Vukovaru se održava dvodnevna edukacija na temu Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 15:02)
U Vinkovcima traje kongres pod nazivom Učimo na iskustvima

Od 18.do 21.listopada u Vinkovcima se održava 22.kongres Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći (HUDHMP) s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Učimo na iskustvima. Kongres je okupio djelatnike hitne medicinske pomoći iz cijele Hrvatske i inozemstva, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 13:04)
Proširuje se vrtić u Nuštru

Godinama je zbog nedostatka mjesta 30-tak Nuštaraca moralo upisivati svoju djecu u vinkovačke vrtiće, međutim sada je potpisan Ugovor o dogradnji predškolske ustanove Vrtuljak u Nuštru između načelnika općine Nuštar Hrvoja Drinovca i direktora tvrtke Planum-građenje iz Vukovara Đure Bamburača pa će mali Nuštarci vrtićke dane provoditi u svome mjestu. Investicija je vrijedna 1.594.000,00 kuna plus PDV, projekt je prošao na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Općina Nuštar ga sufinancira s 200 tisuća kuna.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)
Željko Sabo novi je predsjednik Županijske organizacije SDP-a

Novoimenovani predsjednik Županijske organizacije SDP-a je Željko Sabo.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)

Predstavljen roman „Žetva u polju otrova“

Žetva u polju otrova Žetva u polju otrova Foto: Vedran Vuleta

„Žetva u polju otrova“ naziv je knjige koju su u Župnom pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavili autor ovoga romana Ante Gugo, likovni umjetnik – strip majstor i autor naslovnice Nenad Barinić, te direktor i glavni urednik Despot infinitusa d.o.o. Zvonimir Despot koji je ujedno i organizator događaja.

Roman je to u kojemu se protežu dvije paralelne priče.

- Jedna počinje dva tjedana prije pucnja na Stjepana Radića u beogradskoj skupštini, a druga u ranu jesen 1991. godine u jednom gradu koji može biti bilo koji grad na prvoj crti ratišta, a koji se u to vrijeme nalazio u polu okruženju, dok će poslije pasti u potpuno okruženje. To je jedna ljubavna priča koja govori o vjeri, moralu, domoljublju, opstojnosti, odnosno to je priča o genezi međunacionalnih sukoba Hrvata i Srba u Hrvatskoj – rekao je Gugo i dodao kako je ovaj roman predstavlja ono što popularno volimo nazivati pričanje povijesti, te kako je napisan s ciljem da ljudi koji ne vole čitati stručnu povijesnu literaturu mogu pročitati jednu zabavnu priču o nečemu što se doista dogodilo.

Roman jest fikcija, ali po riječima autora on svoju inspiraciju ima u stvarnim događajima koji su se nekada zbivali u Republici Hrvatskoj. Promociju koja je održana povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske moderirala je književnica Tanja Belobrajdić.   

Žetva u polju otrova

Pročitano 945 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija