Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Odigrana prva predstava živih jaslica

Žive jaslice u Vukovaru Žive jaslice u Vukovaru Foto: Vedran Vuleta

Na trgu Republike Hrvatske u sklopu 20. vukovarskih adventskih svečanosti odigrana je prva predstava živih jaslica.

Žive jaslice su treću godinu za redom organizirali Gradski muzej i Hrvatski dom Vukovar čija ravnateljica Ivanka Miličič kaže kako su im one najdraži dio vukovarskih adventskih svečanosti.

- Raduje me jer naši sugrađani prepoznaju ono što radimo. Posebno mi je drago što nam pomažu i ljudi iz drugih mjesta i pitaju kad ćemo imati žive jaslice. Magarca smo dobili i Osijeka, ponija iz Bogdanovaca, dvije koze i sijeno iz Negoslavaca, a naš vukovarac gospodin Menges nam je darovao golubice i kokoške. Zahvalna sam svima na pomoći – rekla je Miličić i dodala kako u predstavi sudjeluju kao i prošle godine učenici OŠ Nikole Andrića i vukovarske Gimnazije.

ŽIVE JASLICE1

Karolina Ileš, glumi Mariju, majku Isusa Krista. Rekla je kako su se za predstavu dugo pripremali te ja joj je drago što su je organizatori ponovno zvali da glumi Mariju.

Petar Krešimir Čović, glumi Josipa, Marijinog zaručnika. Kaže da mu je drago što u predstavi sudjeluje glumeći Josipa te da ovo za njega predstavlja lijepo iskustvo u blagdansko vrijeme.

Iduće predstave na rasporedu su 19. prosinca u 18.00 i 19.00 sati, 20. prosinca u 10.00 i 18.00, 21. prosinca u 10.00, 18.00 i 19.00, 22. prosinca u 17.00 i 19.00 te 23. prosinca u 10.30 sati.

20. vukovarske adventske svečanosti održavaju se pod motom „To je moja zemlja – to je moj dom“.

Pročitano 1961 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI