Ispiši ovu stranicu

Zaslužnima makete i plakete, studentima novčane nagrade

Zdenka Buljan i Mirko Smoljić Zdenka Buljan i Mirko Smoljić Milan Paun

Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru prvi je put proslavilo svoj dan, 13. rujna na dan kada je 1887. godine u Vukovaru rođen prvi hrvatski nobelovac kemičar Lavoslav Ružička.

Na svečanoj sjednici Stručnoga vijeća dekan veleučilišta Mirko Smoljić uručio je priznanja osobama zaslužnima za utemeljenje veleučilišta i to posthumno prvome dekanu Antunu Pintariću i članu Upravnoga vijeća Petru Mlinariću, zatim županu Boži Galiću i bivšoj gradonačelnici Vukovara Zdenki Buljan kao i zaposlenici veleučilišta zaduženoj za međunarodnu suradnju Karolini Tetkić.

Zaslužni su dobili makete i plakete s likom Lavoslava Ružičke dok je šestero studenata primilo novčane nagrade za izvrsnost u učenju i za postignute sportske rezultate. U ime nagrađenih zahvalila je Zdenka Buljan.

Dekan Smoljić izjavio je kako veleučilište postaje snažnim čimbenikom Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije s dalekosežnim posljedicama za razvoj ovoga kraja.

Okupljene su pozdravili Vesna Bedeković, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora, zamjenik župana Damir Barna i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Matko Glunčić. 

Pročitano 1827 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun