Ispiši ovu stranicu

"Iz ništavila" najbolji film 11.Vukovar film festivala

Prikazano 80 filmova Prikazano 80 filmova Foto: Marija Molnar

Dodjelom nagrada i priznanja te predstavljanjem rezultata radionica, završen je 11.Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja u okviru kojega je ove godine prikazano 80 filmova na sedam lokacija u gradu te u Osijeku, Valpovu i Belom Manastiru.

Jednoglasnom odlukom žirija za kratkometražni i dugometražni igrani film kojega su činili Emir Hadžihafizbegović, Branka Papić i Dean Kotiga, nagradu za najbolji dugometražni film dobio je njemački film Iz ništavila redatelja Fatiha Akina, a za krakometražni Noć u Tokorikiju, rumunjske redateljice Roxane Stroe.

Žiri za dokumentarni film u sastavu Marek Tomazs Pawlowski, Irena Škorić i Tim van Beveren nagradio je njemačko-danski film Obećanje redatelja Karin Steinberger i Marcusa Vettera, a posebna su priznanja dodijeljena njemačko-indijskom filmu Kamo gospođice?, redateljice Manuele Bastian te austrijsko-njemačkom filmu U potrazi za Edith redatelja Petera Stephana Jungka.

Posebno je priznanje uručeno i glumcu Draganu Despotu.

Nagrada Krsto Papić za poseban doprinos kinematografiji uručena je piscu i scenaristu Pavlu Pavličiću, a dan ranije nagrada 11.VFF-a za životno djelo dodijeljena je glumcu, redatelju, scenaristu i producentu Antunu Vrdoljaku.

-Zadovoljan sam, no uvijek se može bolje i tome ćemo težiti kao i do sada. Trudit ćemo se donositi na festival još bolje filmove, a to više nije tako jednostavno jer digli smo ljestvicu prilično visoko – istaknuo je direktor VFF-a Igor Rakonić, sumirajući dojmove 11.VFF-a.

Pročitano 1221 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar