Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoren 11.VFF

Vukovar film festival traje do subote 26.kolovoza Vukovar film festival traje do subote 26.kolovoza Foto: Marija Molnar

Projekcijom mađarskog filma Tijelo i duša redateljice Ildiko Enyedi, dobitnikom Zlatnoga medvjeda ove godine na Berlinaleu, započeo je 11. Vukovar film festival.

Otvorila ga je pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo naglasivši kako će publika imati priliku vidjeti filmove nagrađivane na najpoznatijim svjetskim festivalima.

-Dovodeći prestižna ostvarenja europske i svjetske kinematografije ne samo u Vukovar nego i u susjedne gradove, ovaj festival značajno sudjeluje u regionalnom, gospodarskom, kulturnom kao i turističkom razvoju kao važna kulturna manifestacija i pokretač razvoja Vukovarsko-srijemske županije– poručila je Hraste Sočo.

Nazočne je na svečanosti otvaranja u Hrvatskome domu Vukovar u ime Grada Vukovara pozdravio dogradonačelnik Marijan Pavliček. - Zahvaljujući ovom festivalu Vukovar ovih dana postaje središte filmske umjetnosti u Hrvatskoj, veliki je to kulturni i turistički događaj za naš grad. Vjerujem da će posjetitelji uživati u filmskim projekcijama i da će se u Vukovaru osjećati kao kod kuće – rekao je Pavliček.

VFF traje do subote 26.kolovoza, a ukupno 80 filmova bit će prikazano na sedam lokacija u Vukovaru, ali i u Osijeku, Belom Manastiru te Valpovu. Filmska ostvarenja dolaze iz 23 zemlje vezane za Dunav. Festival prati i mnoštvo popratnih sadržaja- edukativne radionice o filmskoj umjetnosti, koncerti i dr.

Pročitano 1536 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar