Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Osječka premijera filma „Gospa od utočišta“

Ilustracija Ilustracija Foto: arhiva hrv.hr

Osječko-baranjska županija i Udruga dr. Ante Starčević - Tovarnik pozivaju na premijeru filma „Gospa od utočišta“, redatelja Srđana Segarića i producenta Antuna Ivankovića, koja će se održati u srijedu, 21. lipnja 2017.,  u velikoj kongresnoj dvorani Nadbiskupskog vikarijata, J. J. Strossmayera 58, u Osijeku s početkom u 20 sati.

Tema filma je najpoznatije marijansko hodočasničko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje se nalazi u mjestu Aljmaš. U filmu je obuhvaćena kronika događanja kroz povijest od 1332. godine do danas, kronika o progonu hrvatskoga življa i njegove katoličke vjere s posebnim osvrtom za vrijeme Domovinskog rata, kada su Hrvati bili prognani sa svoga ognjišta, a svetište sravljeno sa zemljom. Snimljen na autentičnim mjestima, u filmu su zabilježene izjave svjedoka, dokumentarna građa i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora.

Na nedavno završenom osmom filmskom Festivalu hrvatskih katoličkih filmova koji se održavao u marijanskom svetištu na Trsatu film „Gospa od utočišta“, nagrađen je Velikom nagradom (Grand Prix) za najbolji film festivala i nagradom za najbolju glazbu.

Pročitano 3695 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI