ON AIR . . . . . .

„Pričam ti priču“ u Hrvatskom domu Vukovar

„Pričam ti priču“ „Pričam ti priču“ Foto: Vedran Vuleta

Već sedmu godinu za redom Dramski studio Hrvatskog doma Vukovar svake se godine po dva puta predstavlja javnosti sa svojim predstavama. Prva se održava u okviru Božićnih blagdana, a druga povodom završetka školske godine.  U srijedu su se predstavili godišnjom produkcijom pod nazivom Pričam ti priču.

- To su dvije priče koje na pozornici pričamo na svoj zanimljiv način. Specifičnost Dramskog studija je ta da se u svojim predstavama sastoji od umjetničko pedagoške nastave, rada na pripremi nastupa i predstava za javnost. Naši polaznici uživaju u dramskim igrama, vježbama zamišljanja i izmišljanja, igrama kontakta, komunikacije, scenskim improvizacijama, vježbama glasa, govora, glume i recitacije. Zadatak je Dramskog studija pomoći djeci kroz scenski odgoj u razvijanju kreativnosti i oslobađanju spontanosti. Budući da nemamo audiciju pozivam sve one koji žele da nam se od sljedeće školske godine priključe. Dobro došla su sva djeca koja žele glumiti i dolaziti na probe. U radu se analiziraju određene situacije, likovi, postupci, karakteri, uočavaju se manjkavosti i strahovi od kojih se s vremenom djeca oslobađaju te se potiče kreativnost i otkrivaju njihovi potencijali. Poštujući djecu, njegujemo njihovu kreativnost, a nama uvijek izmame osmijeh na lice - rekla je Lidija Helajz, voditeljica Dramskog studija Hrvatskog doma Vukovar.

Po njenim riječima u dramskoj sekciji poštuje se i njeguje svako dijete, a na kraju se uvijek dobiju uspješni rezultati, zadovoljni roditelji i zadovoljna djeca. Istaknula je i da u dramskoj sekciji sudjeluju djeca od prvog do osmog razreda osnovne škole, a ako se ta grupa formira onda rade i sa srednjoškolcima.

Predstava 1

- Ovo je dobra priprema za one koji se u budućnosti misle baviti glumom ili možda upisati dramsku akademiju kao što je već učinio jedan naš polaznik – zaključila je Helajz.

U predstavi su sudjelovali: Vukašin Ađić, Gabrijel Brižić, Ella Demirović, Magdalena Goreta, Saška Ivanović, Emi Kavač, Aleksej Kovačević, Iva Markovinović, Anđela Mlinar, Marija Novaković, Antonija Parnicki, Paula Parnicki, Emma Peška, Anđela Savičić, Anja Stanivuković, Tea Šarić i Luna Uglik.

- Jedan od prepoznatljivijih događaja koji se godinama razvijaju u okviru programa Hrvatskog doma Vukovar je ovaj Dramski studio za djecu i mlade. Djeca rado polaze ovu aktivnost, a rezultat toga su dvije produkcije. Bitno je za istaknuti da ritam rada prati ritam školske godine. Ovo je također prigoda da pozovem sve zainteresirane da nam se od jeseni pridruže. Uživati će u radu uz vodstvo izuzetno kvalitetne i nagrađivane dramske pedagoginje koja je zaista jedna od najboljih dramskih pedagoga u Hrvatskoj – poručila je Ivanka Miličić, ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija