Ispiši ovu stranicu

VFF prvi i jedini filmski festival u Hrvatskoj s prestižnom oznakom EFFE Label

19 hrvatskih festivala zaslužili su EFFE Label 2017. - 2018. Europskog udruženja festivala i Europske komisije za kulturno djelovanje, a među njima je, kao prvi i jedini filmski festival u Hrvatskoj, Festival podunavskih zemalja - Vukovar film festival, koji će od 21. do 26. kolovoza 2017. doživjeti svoje 11. izdanje.

EFFE Label za 2017. i 2018. godinu kao oznaku izvrsnosti u području kulture na razini Europe zaslužilo je ove godine 715 festivala iz 39 zemalja. U tom elitnom društvu boje hrvatske 'brane' Đakovački rezovi, Dubrovačke ljetne igre, FAKS, Hartera, Cro Patria, Đakovački vezovi, Međunarodni festival čipke u Lepoglavi, Jazz.hr, Karlovac Dance Festival, MAGfestival, Muzički biennale Zagreb, Samoborska glazbena jesen, Sedam dana stvaranja, Tjedan suvremenog plesa, Varaždinske barokne večeri, Visualia Festival, Zagreb Book Festival i kao filmski 'adut' - Vukovar film festival.

Budući da EFFE oznaku dobivaju festivali koji se ističu iznimnom umjetničkom kvalitetom te imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a bira ih posebno stručno povjerenstvo EFFE festivalske zajednice koju je osnovalo cijenjeno Udruženje europskih festivala (European Festivals Association), Vukovar film festival se pozicionira visoko na 'mapi' najboljih i najkvalitetnijih domaćih kulturnih događanja, koji će vrhunskim programom, raznolikim radionicama, snažnom predanosti publici te angažiranom i više nego uspješnom suradnjom s lokalnom zajednicom, i ove godine opravdati taj zaslužen, ali i zahtjevan status.

Pročitano 1370 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić