Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Vukovar - Grad muzeja

Na konferenciji za medije održanoj u Gradskom muzeju Vukovar predstavljena je Vuseum Pass, ulaznica koja uključuje ulaz u dva vukovarska muzeja: Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar.

GradMuzeja zajednička je suradnja Muzeja vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar, Turističke zajednice grada Vukovara, Grada Vukovara i tvrtke Oroundo u promicanju kulturno-povijesne baštine grada Vukovara koristeći se modernim tehnologijama. Riječ je o mobilnoj aplikaciji Oroundo, koja posjetiteljima grada Vukovara daje pregled bogate ponude grada, a putem koje od sada mogu kupiti i Vuseum Pass, ulaznicu za vukovarske muzeje.

- Postali smo svjesni kako je Vukovar zaista grad muzeja jer imamo dva izvanredna muzeja, prihvaćena i od struke i od publike. To su biseri Vukovara i upravo zato ih želimo zajedno promovirati, a posjetiteljima pružiti sjajan ugođaj u Vukovaru kroz novi proizvod Vuseum pass i aplikaciju Oroundo, koja će im biti vodič, ali i ostati zauvijek na dlanu. -  Istaknula je ravnateljica Muzeja Vučedolske kulture Mirela Hutinec.

Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić, vjeruje da će uvođenje Oroundo aplikacije doprinijeti popularizaciji ne samo vukovarskih muzeja, nego i ostalih sadržaja koje nudi grad Vukovar. – Grad Vukovar velika nam je podrška i kao ustanove u kulturni nas ujedinjava, stoga želimo različite segmente i manifestacije koje se događaju u muzeju, ali i gradu povezati u jedinstvenu priču i kao takvu ju prezentirati posjetiteljima. – Rekla je Marić



Pročitano 1816 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI