Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

HKGD Dunav Vukovar svečanim koncertom proslavilo 150. rođendan

Svečani koncert Dunavaša u Hrvatskom domu Vukovar Svečani koncert Dunavaša u Hrvatskom domu Vukovar Foto: Dražen Bočkaj

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo (HKGD) Dunav svečanim je koncertom u Hrvatskom domu Vukovar proslavilo 150. obljetnicu postojanja uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, te potporu Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i Ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

Na koncertu su osim županijskih i gradskih predstavnika vlasti nazočili i prijatelji iz brojnik kulturno-umjetničkih društava Hrvatske, a kao posebni gosti u programu je nastupio Folklorni ansambl Linđo iz Dubrovnika. Koncert je nastupom otvorio Tamburaški orkestar HKGD Dunav, a potom su uslijedili i nastupi folklornih i pjevačkih skupina.

 „Dunavaši, kako nas od milja zovu, u svakoj prilici dostojanstveno i ponosno predstavljaju grad Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju diljem Hrvatske i svijeta, stoga nam ova 150. obljetnica znači mnogo jer smo pokazali kako i u najtežim danima možemo obnoviti i nastaviti njegovati našu kulturnu baštinu“, rekao je u svom uvodnom govoru Zdravko Pehar, predsjednik Društva.

Gosti iz Dubrovnika oduševili su publiku klapskim napjevima i tradicijskim plesovima dubrovačkog kraja.

 „Ovih dana svjedočimo brojnim povijesnim i kulturnim događanjima koji povezuju sve nas u Hrvatskoj, a našim dolaskom iskazujemo još jednom poštovanje i prijateljstvo s gradom Vukovarom. Neopisiva nam je čast što možemo biti dio ovako svečanog trenutka u kojem HKGD Dunav proslavlja svoj 150. rođendan“, izjavio je Krunoslav Šokac, umjetnički direktor Folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika.

Pročitano 1886 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI