Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Klapa Sinj nastupila u Vukovaru

Klapa Sinj u Vukovaru Klapa Sinj u Vukovaru Foto: Dražen Bočkaj

U povodu obilježavanja Dana grada Vukovara, ali i Svečane sinjske alke koja se u subotu trči u Vukovaru, koncert je održala Klapa Sinj koja je u Hrvatskom domu Vukovar svojim nastupom oduševila domaću publiku.

Došli su, kako su istaknuli na početku koncerta, promovirati klapsku pjesmu u Slavoniji jer to čine na svim svojim nastupima diljem domovine i svijeta. Uvodnu izvedbu posvetili su dvojici sinjskih branitelja koji su 1991. godine poginuli u Vukovaru.

„Za nas je tradicionalno klapsko pjevanje najveće bogatstvo koje imamo. Klapa Sinj proslavlja 35 godina postojanja i drago nam je što u ovoj godini proslave možemo po prvi puta održati koncert i u herojskom gradu Vukovaru“, rekao je maestro Mojmir Čačija. Na koncertu su osim tradicijskih skladbi izveli i popularne dalmatinske pjesme.

Uz Klapu Sinj na koncertu su nastupili i učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara koji su uz pratnju profesorice na glasoviru izveli nekoliko poznatih klasičnih djela na tamburama.

Pročitano 1878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI