Ispiši ovu stranicu

"Andrićevi alkari" u OŠ Nikole Andrića

Aktivnosti vezane uz Sinjsku alku u OŠ Nikole Andrića Aktivnosti vezane uz Sinjsku alku u OŠ Nikole Andrića F: K. Gojani

Ovih dana sve više aktivnosti provode osnovne škole i dječji vrtići povodom održavanja Svečane Sinjske alke u Vukovaru.

Svoj doprinos odlučili su dati i učenici osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru. Proveli su program pod nazivom „Andrićevi alkari“ u sklopu integriranog dana u kojem su učili o viteškoj igri i hrvatskim kulturnim dobrima u interaktivnim predavanjima i radionicama. Ravnateljica osnovne škole Nikole Andrića naglasila je kako su cijeli dan posvetili svečanoj Sinjskoj alki.
– Dan je započeo zajedničkim predavanjem za učenike od 1 do 4 te od 5 do 8 razreda. Predavači su stavili naglasak na kulturnu baštinu koja je izuzetno bogata te upoznavanje sa Sinjskom alkom. Nakon predavanja održane su četiri radionice. Upoznali smo učenike s tradicionalnom Sinjskom glazbom, koja su pravila za sudjelovanje na Sinjskoj alki te smo  učenike pripremili kako uopće funkcionira utrka alke. Na školskom igralištu djeca od 1 do 4 razreda su trčali alku, dok su viši razredi trku odradili na biciklima.   
Uz sve navedene radionice, pedagodinja, psihologinja te nastavnica informatike osnovne škole Nikole Andrića u suradnji s učenicima provode još jednu radionicu, a to je izrada edukativne društvene igre o Sinjskoj alki pod nazivom „Alkaruša“. 

Pročitano 2307 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI