Ispiši ovu stranicu

Kulturni četvrtak u znaku 6 desetljeća HRV-a

	Ravnateljica GKV Jelena Miškić uručila buket direktorici HRV-a Mirjani Đermadi Ravnateljica GKV Jelena Miškić uručila buket direktorici HRV-a Mirjani Đermadi Foto: R.Rac

Gradska knjižnica Vukovar  u okviru svoga "Kulturnoga četvrtka" bila je organizatorom predavanja Mirjane Đermadi, direktorice HRV-a, povodom 60. rođendana Hrvatskog radija Vukovar. 

Đermadi je održala predavanje u kojemu je posjetitelje upoznala s djelovanje HRV-a danas, no i sa slavnom poviješću ove medijske kuće, koja je u šest desetljeća dugoj povijesti postala prepoznatljivim simbolom grada na Dunavu, ali i cijeloga hrvatskoga istoka.

- Prepoznatljivost vukovarskog radija na razini Hrvatske dobila je na značenju u godinama osamostaljenja Republike Hrvatske. Tako je 4. svibnja 1991. radio dobio ime Hrvatski radio Vukovar. Radijski program ubrzo je iz uobičajenoga bio  primoran postati prvi hrvatski ratno-izvjestiteljski program, što je uključivalo objave informacija o mogućim napadima i stanju u okupiranom gradu. Šireći istinu, zbog objektivnog i predanog rada živote su izgubili naše kolege Siniša Glavašević, Vladimir Levar, Stjepan Penić, Branimir Polovina i Zdenko Purgar. Zahvaljujući izviješćima naših ratnih reportera, Hrvatska ali i ostatak svijeta  znali su istinu o strahotama ratnih razaranja - rekla je Đermadi.
Posjetitelji-1
Među posjetiteljima bili su i djelatnici HRV-a

Dio predavanja odnosio se i na sadašnjost HRV-a, ali iznijeti su i planovi za budućnost.

 - HRV je danas prepoznatljiv brand na čitavom području Slavonije, Baranje i Srijema, a sve zahvaljujući organizaciji posla njegovih djelatnika raspoređenih u informativnu, zabavno-glazbenu i sportsku redakciju. Uz to, HRV je i izdavač Vukovarskih novina, dvotjednog glasila grada Vukovara. Program emitira 24 sata dnevno, a djeluje i u sustavu mreže Media servisa kao jedan od njegovih osnivača - rekla je Đermadi, dodajući kako slušanost radija danas dnevno doseže preko stotinu tisuća slušatelja što ga čini jednim od najslušanijih lokalnih radija u Hrvatskoj, ispred njega su po slušanosti jedino radijske postaje s nacionalnom ili regionalnom koncesijom. Hrvatski radio Vukovar danas program emitira na glavnoj frekvenciji 107,2 MHz, a u pojedinim dijelovima Vukovarsko-srijemske županije i na frekvencijama 104,1 i 95,4 MHz.
Torta-1
Mirjana Đermadi, direktorica HRV-a razrezala je rođendansku tortu 

Đermadi je podsjetila kako HRV-e svoju jubilarnu 60. obljetnicu HRV-e obilježava tijekom cijele ove godine nudeći slušateljima još kvalitetniji programski sadržaj prožet hit glazbom, ali i pravodobnim, točnim, brzim i jasnim informacijama, a "Kulturni četvrtka" u Gradskoj knjižnici Vukovar samo je dio obilježavanja ovoga značajnog jubileja.

- Iako je HRV-e jedan od tehnički opremljenijih medija na ovom području, prateći nove trendove započinjemo i s modernizacijom u tehničkom smislu. U planu je potpuna digitalizacija programa, opremanje najsuvremenijom opremom master režije i studija što će omogućiti emitiranje programa legendarnog radija po najnovijim svjetskim standardima. Svjesni naše bogate prošlosti, doprinosa u stvaranju Domovine, neizmjerne zahvalnosti svima koji su pomogli da se naša medijska kuća izdigne iz potpunog ratnog uništenja u jedan od najslušanijih medija u Hrvatskoj, HRV će i u budućnosti ostati vaš "Dio obitelji" - zaključila je Đermadi.
Djelatnici-1
Djelatnici HRV-a - vaš "Dio obitelji"

Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je veliki doprinos HRV-a u informiranju slušatelja o događanjima u Vukovaru, a i šire, posebno naglašavajući odličnu suradnju koju su ostavrili GKV i HRV.

Nakon održanog predavanja uslijedilo je druženje djelatnika HRV i GKV s posjetiteljima ove manifestacije, uz rezanje rođendanske torte povodom 60 godina kontinuiranog emitiranja programa našega radija.

Pročitano 2405 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac