Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

HPD Lipa iz Osijeka u Muzeju vučedolske kulture

HPD Lipa iz Osijeka u Muzeju vučedolske kulture HPD Lipa iz Osijeka u Muzeju vučedolske kulture Foto: HPD Lipa facebook

Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Osijeka slavi ove godine 140. obljetnicu svojeg postojanja, a tim povodom u Muzeju vučedolske kulture održali su Božićni koncert. Valja naglasiti da je koncert bio humanitarnog karaktera. Ulaz je bio slobodan, a svi posjetitelji mogli su dati svoj dobrovoljni novčani prilog za obnovu, simbola hrvtskog zajedništva, vukovarskog Vodotornja.

- Povodom nadolazećih blagdana Hrvatsko pjevačko društvo Lipa odazvalo se našem pozivu i izrazilo želju da sudjeluju u radu Muzeja te da se vukovarcima prezentiraju na ovaj način i daruju im koncert vrhunske kvalitete, prekrasne izvedbe u jednom nesvakidašnjem prostoru, dakle ne u prostoru namjnjenom za koncerte nego u prostoru koji odiše muzejskim postavom, a isto je tako poveznica s davnom tradicijom rađanja mladih sunaca – kazala je Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja.

Koncert je Lipi došao kao kruna još jedne iznimno uspješne godine. Lipašice i lipaši publici su se predstavili izborom od 20-ak raznovrsnih adventskih i božićnih skladbi iz Hrvatske i svijeta, od pučkih popijevki do pjesama poznatih i manje poznatih skladatelja, na ukupno čak osam jezika.

- Iznimna nam je čast što su nas pozvali čelnici Muzeja vučedolske kulture, koji je u svojoj kratkoj povijesti u prvih godinu i pol svojeg postojanja osvojio niz vrijednih međunarodnih i hrvatskih nagrada i priznanja za muzejsku djelatnost i arhitekturu. Hvala im što su nam pružili mogućnost da otpjevamo prvi od tri Božićna koncerta. Čast nam je što smo drugu godinu zaredom u gradu heroja, Vukovaru te pjevati za obnovu vukovarskog Vodotornja – rekao je Tomislav Levak, dopredsjednik i glasnogovornik HPD Lipa Osijek.

Prvi je ovo nastup Lipaša i Lipašica u Muzeju vučedolske kulture.

Pročitano 1797 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI