Ispiši ovu stranicu

Sve spremno za Veliki božićni koncert

Zborovi nastupaju s prozora vinkovačke Gimnazije Zborovi nastupaju s prozora vinkovačke Gimnazije Foto: putovnica.net

Nakon paljenja posljednje, četvrte adventske svijeće, u vinkovačkoj pješačkoj zoni u 20.30 sati počinje Veliki božićni koncert.

Riječ je o jedinstvenom i nesvakidašnjem koncertu, koji će ujedno biti vrhunac glazbenih događanja ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima.

Uz koncerte četvrtkom na kojemu nastupaju zborovi mladih iz župa Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, vinkovački ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe zacijelo će na svoje doći u subotu navečer kada će na velikoj impozantnoj pozornici koju će te večeri činiti osvjetljeni prozori zgrade vinkovačke gimnazije Antuna Matije Reljkovića nastaloj krajem 19. stoljeća, nastupiti veliki zbor srednjoškolaca i osnovaca od 200 pjevača uz pratnju dva orkestra – ukupno 250 sudionika. Organizatori najavljuju kako će to biti istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad, može pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra.

- Po treći puta organiziramo Veliki božićni koncert na gimnazijskim prozorima i naši sugrađani su ga oduševljeno primili pa se nadamo da će ljubitelji glazbe uživati u subotu navečer. Na osvjetljenim prozorima Gimnazije, ali i dolje, uz zgradu i pozornicu, nastupit će zborovi Gimnazije Antuna Matije Reljkovića i zbor Srednje glazbene škole Josipa Runjanina, zborovi osnovnih škola Vladimira Nazora i Bartola Kašića iz Vinkovaca, Ane Katarine Zrinski iz Retkovaca i Ivane Brlić Mažuranić iz Andrijaševaca uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra Vinkovci i Harmonikaškog orkestra Glazbene škole Josipa Runjanina - rekao je Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam, organizator Velikog božićnog koncerta.

Banožić je rekao kako ne sumnja da će i ovogodišnji Veliki božićni koncert privući mnoštvo Vinkovčana i njihovih gostiju te da će svi uživati u glazbi koju će izvesti mladi glazbenici.

Na programu će biti duhovne i božićne pjesme te obrade klasika. 

Pročitano 2115 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac