Ispiši ovu stranicu

Mostova kandidatkinja Sonja Čikotić: "Želim ispravljati nepravdu"

Saborska zastupnica Sonja Čikotić, druga na listi Mostovih kandidata za Europski parlament Slavonka je, majka troje djece, pravnica i stručnjakinja za EU fondove koja se odlučila kandidirati jer, kako je rekla, želi ispravljati nepravdu s kojom se mnogi susreću.


-Predložila sam demografske mjere u vidu povećanja rodiljnih i roditeljskih potpora i dječjeg doplatka. Majke i djeca najviše su vrednote našeg društva i vrijeme je da počnemo i pravilno materijalno ih osiguravati, rekla je Čikotić dodajući kako ju osobito pogađa raseljavanje mladih i radno sposobnih koje se događa zbog nepravde na svakome koraku.

-Postoje dvije kaste i građani to znaju. Stranačka iskaznica otvara sva vrata i njima se sve servira na pladnju. I postoje oni drugi, obični građani. Za te se građane ja neiscrpno borim. Borim se protiv nepravde s kojom se susreću. Zato sam druga na listi Mosta, na listi broj 17. Danas se odluke o našim životima donose u Zagrebu i Bruxellesu. Hrvatska  je danas drugorazredna zemlja članica Europske Unije. Nama se daju tek mrvice sa stola. Želim da naša Hrvatska ravnopravno sjedi za stolom EU. Želim da naši poljoprivrednici primaju jednake potpore kao i drugi u EU, a oni to danas nemaju. Želim da naši studenti odu na razmjenu u Njemačku, ali da im stipendije koje za to dobiju iz Erasmus+ budu dovoljne, ali na žalost nisu. I to treba mijenjati. Vrijeme je da nas u Europskoj uniji predstavljaju  oni koji će štititi ljude od nepravde i promicati nacionalne interese. Želim europski standard za naše građane, veće plaće i više kvalitetnih radnih mjesta u Slavoniji. To ćemo osigurati kroz povećanje sredstava iz kohezijske politike. Pokrenut ćemo investicije jer je krajnje vrijeme da se u Slavoniji finaliziraju proizvodi i da prestane biti sirovinska baza za druge države članice. Za Slavoniju je važna i poljoprivreda. U EU parlamentu zalagat ću se za veće potpore malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima jer su se dosta poticale velike kompanije. Neka počnu biti tržišno održive, a ne da uništavaju malog poljoprivrednika. Poljoprivredna gospodarstva čuvari su ruralnog prostora. Važni su mi i umirovljenici, obitelji s više djece, svi socijalno ugroženi građani. Zalagat ću se da im se postave solarni paneli kako bi sljedećih 25 godina imali besplatnu energiju. I to sve da se financira iz zajedničke EU blagajne – naglasila je Čikotić pozivajući birače da izađu na izbore 26. svibnja i  daju povjerenje ljudima koji traže rješenja i koji su ustrajni u borbi protiv nepravde.

-Dajte povjerenje listi broj 17. listi Mosta, poručila je Čikotić.

Pročitano 1398 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić