ON AIR . . . . . .

Lipovača: Nova kanalizacijska mreža do ljeta

Direktorica vukovarskog Vodovoda Milica Zebec, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i dogradonačelnik Marijan Pavliček u obilasku radova na Lipovači Direktorica vukovarskog Vodovoda Milica Zebec, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i dogradonačelnik Marijan Pavliček u obilasku radova na Lipovači Foto: R.Rac

U sklopu Projekta Vukovar, vezanim uz Ugovor o Izvođenju radova u perifernim naseljima grada Vukovara na izgradnji objekata vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje u 2016. godini nastavljeni su radovi na izgradnji kanalizacije u naselju Lipovača ukupne  vrijednosti radova oko 4,4 milijuna kuna (bez PDV-a). 

- Radovi su započeli u rujnu prošle godine, izvođač radova je zajednica ponuditelja, nositelj je tvrtka Eurko iz Vinkovaca, a podizvoditelj je  tvrtka Komunalac d.o.o. iz Vukovara. Ukupna duljina kanalizacijske mreže koja će ovdje biti izgrađena je oko 4,5 kilometra, od toga je 3200 metara gravitacijskog cjevovoda, a 1200 metara je tlačnog cjevovoda. Do sada je tlačni cjevovod izveden u potpunosti, a od gravitacijskog cjevovoda je izvedeno više od 50 posto ukupnih radova - rekla je Milica Zebec, direktorica vukovarskog Vodovoda, koja je izrazila uvjerenje kako bi radovi u Lipovači mogli biti gotovi do početka ljetnih mjeseci.

Do sada je u naselju Lipovača izvedeno oko 1700 metara gravitacijskog cjevovoda s revizijskim oknima te kompletan tlačni  cjevovod za spoj na postojeći sustav javne odvodnje grada Vukovara. Po završetku radova omogućiti će se priključenje oko 160 novih korisnika odnosno domaćinstava na sustav javne odvodnje.

- Grad Vukovar je uz Vinkovce najveći grad u našoj županiji, s time što je Vukovar urbanistički dosta raširen, stoga i ne čudi što Vukovar trenutno izgleda kao jedno veliko gradilište, jer uistinu radimo na svim područjima kako bi podigli kvalitetu života svim našim sugrađanima. Puno projekta smo realizirali u protekloj godini, one koje smo započeli nastavljamo i u ovoj i to je ono što me kao gradonačelnika posebno raduje. Nakon što smo prigradsko naselje Lipovača povezali s gradom biciklističkom i pješačkom stazom, veseli me što će se po završetku izgradnje kanalizacijske mreže, polako krenuti i s kompletnom sanacijom prometnica u Lipovači. 

Pročitano 2436 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija