ON AIR . . . . . .

Pačetin konačno dobio zdravstveno ispravnu vodu za piće

Radovi na spojnom cjevovodu Bobota- Pačetin Radovi na spojnom cjevovodu Bobota- Pačetin HRV

Radovi na poboljšanju komunalne infrastrukture odvijaju se i u Boboti, a upravo su završeni na izgradnji spojnoga cjevovoda između naselja Bobota i Pačetin.

Potvrdio je to  Krešimir Sambol iz tvrtke VVK Vinkovci voditelj radova na djelu vodnoopskrbnoga cjevovoda Bobota- Pačetin.

-Radovi su započeli sredinom listopada a sredinom prosinca ove godine trebali bi biti završeni. Radovi se vrše u dužini od 4.800 metara. Mi nastavljamo dalje s projektom poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na poboljšanju perifernih naselja i nastavljamo ih u Borovu gdje će se raditi kanalizacija. Mi smo se spojili na postojeću mrežu mjesta Pačetin, a izgradnjom spojnoga cjevovoda između Bobote  i Pačetina i spojili se na postojeći spojni cjevovod u Boboti, kazao je Sambol.

-Ovo je vrlo značajna investicija za Općinu Trpinja budući da je mjesto Pačetin  nije bilo spojeno na vodoopskrbni sustav nego je imalo svoj mjesni vodovod i bunar iz kojega su mještani koristili vodu. Međutim voda je bila opterećena arsenom u povišenoj količini od dopuštene i bila je zabranjena za piće. Takva situacija trajala je gotovo dvije godine, naglasio je načelnik Općine Trpinja Miroslav Palić. ovim projektom po prvi puta Pačetin je uz spajanje na vodoopskrbni sustav Vodovoda grada Vukovara dobilo i dobilo zdravstveno pitku vodu. Palić je kazao kako su mještani  Pačetina već pomalo gubili nadu da će im se taj problem rješiti i konačno odahnuli jer će moći koristiti vodu iz vodovodnoga sustava i za piće. Ovih dana očekuje se tehnički pregled i početak korištenja vode iz  novoga vodnoopskrbnoga sustava. Načelnik Općine Trpinja napomenuo je kako su u sklopu ovoga projekta završeni i radovi na  spojnom cjevovodu na raskrižju Bobota – Vera.

Tvrtka Izgradnja VVK iz Vinkovaca na ovome djelu trase radi u suradnji s tvrtkom AMM koja je također član zajednice izvođača  i izvodi radove na poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture u mjestima općina Bogdanovci, Borovo i Trpinja. Nositelj ovih radova je tvrtka Eurco iz Vinkovaca.

Pročitano 2436 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija