ON AIR . . . . . .

Uručeni certifikati koji kupcima jamče podrijetlo proizvoda

Certifikatima se jamči podrijetlo i kvaliteta proizvoda Certifikatima se jamči podrijetlo i kvaliteta proizvoda Foto: R. Rac

Vlasnicima 15 OPG-ova, poljoprivrednim proizvođačima, s područja grada i okolice uručeni su certifikati „Proizvod hrvatskog seljaka“. 

Riječ je o certifikatima kojima se dodjeljuje oznaka kojom se jamči porijeklo proizvoda. Certificiranje su zajedno provele Udruga hrvatskih tržnica (UHT), Savjetodavna služba te predstavnici udruga proizvođača, kao i lokalna samouprava i regionalna uprava.

02 TRZNICA
Subota je tržnični dan

Tim povodom u Gradskoj tržnici Vukovar gradonačelnik Ivan Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić i Igor Antolović privremeni upravitelj službe vlastitog pogona Grada Vukovara, odnosno v.d. voditelja tržnice uručili su poljoprivrednim proizvođačima certifikate

- Grad Vukovar uključio se u provedbu ovog projekta te je povjerenstvo za nadzor i dodjelu oznake Proizvodi hrvatskog seljaka, koje čine predstavnici Gradske tržnice Vukovar, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Savjetodavne službe, posjetilo prvih 15 poljoprivrednih proizvođača koji su podnijeli zahtjeve za certificiranje i donijeli odluku o tome kako zadovoljavaju sve preduvjete za dodjelu certifikata - rekao je Penava.

03 CERTIFIKAT

Pojasnio je kako je cilj ovog projekta promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ih od nelojalne konkurencije.

- Ovakav način ponude domaće hrane predstavlja jedan od načina skraćivanja lanaca opskrbe građana hranom te svježu i domaću hranu čini lakše dostupnom - istaknuo je Penava.

04 CERTIFIKAT

Certifikati su uručeni slijedećim poljoprivrednim proizvođačima:

 1. OPG Zlatko Pucovski iz Iloka,
 2. OPG Đuro Divljaković iz Bapske,
 3. OPG Anna Maria Biki iz Vukovara,
 4. OPG Slobodan Abadžić iz Negoslavaca,
 5. OPG Borislav Božičković iz Negoslavaca,
 6. OPG Milorad Rajak iz Vukovara,
 7. OPG Mladen Smiljanić iz Vukovara,
 8. OPG Nikola Barković iz Vukovara,
 9. OPG Zoran Sentivanac iz Borova,
 10. OPG Jovan Vujković iz Borova,
 11. OPG Đorđe Milovanović iz Vere,
 12. OPG Dragoslav Popović iz Pačetina,
 13. OPG Jani Mudri iz Petrovaca,
 14. OPG Milka Vukosavljević iz Petrovaca i
 15. OPG Agata Tomaš iz Vukovara.

05 CERTIFIKAT

Antolović je podsjetio kako je certificiranje za proizvođače bilo besplatno, a uz sami certifikat proizvođaču je dodijeljena pregača te majice s logom Proizvod hrvatskog seljaka i Gradske tržnice Vukovar. Dodao je kako je osim toga ovo izvrsna prilika da se turistima prikaže sva raznolikost ponude tradicijske hrane i na taj način najbolje prezentiraju naše kulturne i prirodne vrijednosti.

Pročitano 979 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija