ON AIR . . . . . .

Zagrebačka pivovara proizvodit će Vukovarsko pivo

Sastanak u uredu gradonačelnika Sastanak u uredu gradonačelnika Foto: Grad Vukovar

K pivovari, tvrtka kći Zagrebačke pivovare, vodeće domaće pivovare, potpisala je ugovor s Vukovarskom pivovarom o kupnji brenda Vukovarsko pivo.

Istodobno kreću u investiranje u novi proizvodni pogon u Vukovaru s planiranim proizvodnim kapacitetima od pet tisuća hektolitara godišnje. Radi se o višemilijunskom ulaganju, a prve boce Vukovarskoga piva s nove proizvodne linije očekuju se do sredine ove godine.

- Iznimno smo ponosni što Vukovarsko pivo od ove godine postaje dijelom pivske obitelj tvrtke K pivovari te će se tako naći uz bok novom pivskom brendu Grif mikropivovare. Novim ulaganjem u Vukovarsko pivo zadržat ćemo sve vrijednosti koje brend ima, kao i njegov izvorni okus i izgled te mu dati vjetar u leđa i prigodu da se istakne na hrvatskom tržištu - izjavila je nakon potpisivanja ugovora direktorica tvrtke K pivovari Tina Puhalo Grladinović.

Vukovarsko je pivo svijetlo nepasterizirano pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje i prodaje se u manjim ugostiteljskim objektima i trgovinama. Društvo ljubitelja piva je Vukovarsko pivo 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom zbog njegova posebnoga okusa i priče o Vukovaru. U međuvremenu je taj pivski brend zamalo pao u zaborav. Ulaganje u Vukovar i vrijednu investiciju, kojom se kreće u otvaranje novoga proizvodnoga pogona u Vukovaru, komentirao je i predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Marko Njavro.

- Otvaranjem proizvodnoga pogona omogućit ćemo Vukovarcima nova radna mjesta, a Vukovaru pomoći u gospodarskom razvitku. Kao vodeća pivovara na tržištu vjerujemo da ovakvim projektima doprinosimo stvaranju pozitivnog investicijskog ozračja na lokalnoj i nacionalnoj razini. Zahvaljujemo Gradu Vukovaru i gradonačelniku Ivanu Penavi na pomoći i susretljivosti oko pronalaska adekvatnog prostora za novi početak proizvodnje Vukovarskoga piva - rekao je Njavro, a gradonačelnik Penava pohvalio važnu investiciju.

- Posebno nas veseli što su ove tvrtke prepoznale potencijal Vukovarskog piva i odlučile mu dati prigodu za dodatan razvoj. Ovo je dobar primjer ulaganja u lokalnu zajednicu jer su upravo nova radna mjesta i gospodarski razvitak ključ opstanka naših građana u Vukovaru - izjavio je Penava. 

Pročitano 1461 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija