ON AIR . . . . . .

Poticajna mjera - Vukovarskim poduzetnicima 7 milijuna kuna

Gradonačelnik Penava izrazio zadovoljstvo velikim brojem zainteresiranih poduzetnika Gradonačelnik Penava izrazio zadovoljstvo velikim brojem zainteresiranih poduzetnika Foto: R. Rac

Vukovarskim poduzetnicima putem Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Riječ je o poticajnoj mjeri, koju ovo ministarstvo provodi u okviru program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. 

U Poslovno-inovacijskom centru BIC-Vukovar pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić, vukovarskim je poduzetnicima predstavila otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Velikom broju zainteresiranih poduzetnika uvodno se obratio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je rekao kako je ovo vrlo važna poticajna mjera kojom će se osnažiti naše poduzetništvo.  Podsjetio je kako je riječ o novom pristupu integriranih ulaganja u pet odabranih depriviranih pilot područja - Petrinja, Knin, Benkovac, Beli Manastir s Dardom te Vukovar, a s ciljem njihovog fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka.

- Iznimno veliki odaziv potencijalnih poduzetnika s vukovarskoga područja govori nam da je ovakva i svaka slična mjera hvale vrijedna za oživljavanje i napredak našega poduzetništva te cjelokupnoga gospodarstva grada na Dunavu, na što cijelo vrijeme u Gradskoj upravi stavljamo veliki naglasak - rekao je Penava.

Dodao je kako samo jačanjem gospodarstva te stvaranjem novih radnih mjesta možemo osigurati bolje egzistencijalne uvjete u Vukovaru, ali i zadržati mlade.

- Putem ovih bespovratnih sredstava vukovarskim poduzetnicima doprinijet će se procesu jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanju konkurentnosti poduzetnika na području grada Vukovara, a sve s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva - kaže Penava.
02 GRAFIKA

Projektni prijedlozi se podnose od 2. ožujka 2018.

- U Intervencijskom planu Grada Vukovara i pratećem Akcijskom planu identificirana je potreba ulaganja u razvoj poduzetništva slijedom čega je ovaj Poziv usmjeren na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području našega grada - pojasnila je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Mujkić je pozvala poduzetnike da što ranije dostave projektne prijedloge jer će se bespovratna sredstva dodjeljivati putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Projektni prijedlozi mogu se podnositi putem sustava eFondovi od 2. ožujka 2018. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 26. lipnja 2019. godine - rekla je Mujkić.

Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava vukovarskim poduzetnicima koji udovoljavaju propisanim uvjetima odlučit će se na osnovu bodovanja prijavljenih program koje će se vršiti u resornom ministarstvu. 
03 ANKETA

Pročitano 1184 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija