ON AIR . . . . . .

U tijeku je Info dan HBOR-a za poduzetnike s našeg područja

Nude 30-tak programa Nude 30-tak programa Foto: Marija Molnar

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Vukovar u tijeku je Info dan Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Boris Čagalj voditelj područnog ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju obavit će danas sastanke s 11 prijavljenih poduzetnika s našeg područja iz svih branši zainteresiranih za više informacija o tome koje financijske programe HBOR trenutno nudi. Na ovaj, sada već ustaljeni način organiziranja Info dana, poduzetnici ne moraju po informacije odlaziti u Zagreb ili Osijek i one su im lakše dostupne.

-Cilj je sa svakim ponaosob porazgovarati i vidjeti koje su im potrebe te postoje li neki programi u HBOR-u na koji oni trenutno mogu aplicirati – pojasnio je Čagalj.

Po njegovim riječima, HBOR provodi 30-tak raznih programa, od davanja klasičnih investicijskih kredita i kredita za obrtna sredstva što rade od samog osnutka unazad 25 godina do aktualnoga programa pomoću kojeg klijentima koji apliciraju na bespovratna sredstva EU pomažu da zatvore financijsku konstrukciju, u konačnici isfinanciraju cijelu investiciju i na kraju povuku bespovratna sredstva na koja su aplicirali.

-Prije dva tjedna  krenuo je i novi novi HBOR-ov financijski instrument tzv.ESIF krediti za rast i razvoj, pomoću kojega radimo nove investicije. HBOR je u ovom programu upravitelj EU sredstava koji su zasada s najnižim kamatnim stopama i u kojem za nove investicije, za prerađivačku industriju, turizam i dio usluga možemo ponuditi kamate od 1,5 do 2 posto – rekao je Čagalj. 

Pročitano 449 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija