ON AIR . . . . . .

Održan 9.sajam poslova u Vukovaru

Predstavilo se 60-tak izlagača Predstavilo se 60-tak izlagača Foto: Marija Molnar

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Vukovar, u dvorcu Eltz održan je 9.sajam poslova koji je okupio više od 60 izlagača te privukao više stotina zainteresiranih, ponajprije nezaposlenih.

-Među izlagačima je 40-tak poslodavaca iz realnog sektora na što smo ponosni. Ovaj sajam je prikaz ponude i potražnje na našem lokalnom tržištu rada u kojemu radnici mogu vidjeti koja se zanimanja traže, a poslodavci koja im radna snaga stoji na raspolaganju - rekla je Jasna Kolar v.d.predstojnice HZZ-a – Područnog ureda Vukovar. Po njenim riječima posljednji podaci govore o 1288 nezaposlenih, a na sajmu je prezentirano preko stotinu aktualnih radnih mjesta, među kojima je dobar dio otvoren tijekom cijele godine.

U ime Grada Vukovara sajmu je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić sa suradnicima, naglašavajući da Grad Vukovar već dugi niz godina podržava ovakva događanja.

-Izuzetno nam je drago i podržavamo svaki vid ovakvog okupljanja na kojem se zapravo susreću ponuda i potražnja poslova. Znamo da je to gorući problem u cijeloj državi pa tako i kod nas. Nadam se da će Vukovarci pronaći nešto za sebe. Prošla sam po štandovima, vidim da uistinu ima poslova koji se nude. Uz sve ono što Grad Vukovar radi već dugi niz godina u smislu podržavanja i pokretanja gospodarstva i sufinanciranja radnih mjesta, u prvom mjesecu nas očekuje kroz intervencijski plan novih 15 milijuna kuna za usavršavanje i nadam se da će to sve rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta – istaknula je Mujkić

Uz mnogobrojne tvrtke, na ovogodišnjem sajmu sudjelovale su i udruge, razvojne agencije te jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Pročitano 752 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija