ON AIR . . . . . .

Vukovar među vodećim gradovima po poticajima poduzetnicima

Penava: Ponosan sam, a iduće godine očekujem još bolji plasman Penava: Ponosan sam, a iduće godine očekujem još bolji plasman Milan Paun

Vukovar je treći grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za poduzetnike jer izdvaja 119 kuna po glavi stanovnika, objavilo je Ministarstvo financija Republike Hrvatske u izvješću o izvršenju proračuna jedinica lokalnih samouprava.

Po izdvajanju iz proračuna Vukovar je osmi grad jer u proračunu ima 2,24 % novca namijenjenoga poticajima za poduzetnike, stoji na portalu gradonačelnik.hr.

Tim povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za novinare u svome uredu izjavio je da je ponosan na taj podatak koji je rezultat višestrukoga povećanja poticaja poduzetnika otkako je preuzeo dužnost gradonačelnika.

Vukovar zapravo stoji i bolje, možda je i prvi u Hrvatskoj, rekao je Penava, jer neki oblici poticaja nisu uvršteni zbog načina iskazivanja, a ove su godine poticaji povećani za dodatnih 30 posto.

Gradska pročelnica za gospodarstvo Marina Grubišić rekla je kako su prošle godine poduzetnici dobili 136 potpora, a ove godine 247. Od 17 postojećih mjera poduzetnici najčešće koriste mjere za očuvanje postojećih radnih mjesta, a najizdašnija je mjera za razvoj konkurentnosti u proizvodnji.

Pročitano 1355 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Gospodarstvo

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija