ON AIR . . . . . .
Milan Paun

Milan Paun

Utorak, 14 Kolovoz 2018 12:59

U organizaciji Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora svečano je obilježen Dan sjećanja na zatočenike neprijateljskih logora tijekom Domovinskoga rata i 26. godišnjica posljednje velike razmjene logoraša iz srpskih koncentracijskih logora u Nemetinu.

Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018 12:47

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je Ulicu Dore Pejačević na Sajmištu u Vukovaru gdje su gradske vlasti u suradnji s tvrtkom Komunalac d.o.o. i Vodovodom Grada Vukovara sanirale nogostupe i ceste.

Petak, 10 Kolovoz 2018 11:45

U Vukovaru su gradski vijećnici jednoglasno izmijenili i dopunili Odluku o upravljanju i raspolaganju nekretninama u vlasništvu Grada Vukovara te ukinuli status javnog dobra u općoj uporabi.

Srijeda, 08 Kolovoz 2018 13:26

Predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji za novinare upoznali su javnost s "maćehinskim" odnosom njihove središnjice iz Zagreba koja dobiva novac iz državnoga proračuna, 2,5 milijuna kuna, no od toga novca županijskim, gradskim i općinskim ograncima ne dođe ništa.

Nedjelja, 05 Kolovoz 2018 10:27

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku hrvatske pobjede "Oluja 95" u Kninu je u nedjelju ujutro počelo središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

Nedjelja, 05 Kolovoz 2018 09:38

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata položeni su vijenci i upaljenje svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskome rata.

Subota, 04 Kolovoz 2018 10:14

Prije 23 godine počela je završna oslobodilačka vojno-redarstvena akcija Domovinskog rata Oluja u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Hrvatska vojska i specijalne policijske jedinice krenule su 4. kolovoza 1995. u 5 sati u napad duž crte od Bosanskog Grahova na jugu do Jasenovca na istoku, na bojišnici dugoj više od 630 kilometara.

Predsjednik RH Franjo Tuđman pozvao je pripadnike srpske paravojske da predaju oružje uz jamstvo da će im biti udijeljena amnestija prema hrvatskim zakonima. Svi građani srpske nacionalnosti pozvani su da ostanu kod svojih kuća i bez straha dočekaju hrvatsku vlast.

Drugoga dana akcije 5. kolovoza pripadnici 4. i 7. gardijske brigade Hrvatske vojske oslobodili Knin, dotadašnje središte i simbol srpske pobune, a točno u podne na kninskoj se tvrđavi zavijorila 20-metarska hrvatska zastava.

Hrvatske su snage došle na granicu Hrvatske i BiH te time omogućile Armiji BiH razbijanje srpske opsade Bihaća čime je spriječena nova humanitarna katastrofa i zločin poput genocida u Srebrenici.

Već 7. kolovoza hrvatski ministar obrane Gojko Šušak objavio je završetak akcije Oluje što je bio kraj rata na teritoriju Republike Hrvatske.

Za samo 84 sata hrvatske su vojne i redarstvene snage, u kojima je bilo oko 200.000 ljudi, oslobodile petinu države što je utjecalo na završetak rata u BiH te mirnu reintegraciju Podunavlja u ustavno-pravni poredak Hrvatske.

U Oluji je poginulo 196 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, najmanje 1.100 je ranjeno, a 15 ih je nestalo dok su gubitci na srpskoj strani bili nekoliko puta veći.

U znak zahvale hrvatskim braniteljima od 2008. godine uz državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza slavi se i kao Dan hrvatskih branitelja.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluje ove će se godine u Kninu obilježiti u zajedništvu, a hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tom će prigodom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču uručiti odličja.

Subota, 04 Kolovoz 2018 09:37

Mladi vukovarski šahist Petar Kovač, član Šahovskoga kluba "Sladorana" Županja, osvojio je drugo mjesto u dobnoj skupini do 15 godina na državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih koja se održava u Splitu.

Prvo je mjesto osvojio Ivan Trošelj iz Rijeke. Turniri se se igrali po pravilima šaha FIDE za ubrzani šah.

Tempo igre je bio 15 minuta po igraču i igralo se dvjema kategorijama za dječake i djevojčice.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija