ON AIR . . . . . .
Robert Rac

Robert Rac

Subota, 21 Travanj 2018 17:20

Otvorena sanirana Ulica solidarnosti.

Četvrtak, 19 Travanj 2018 18:30

Posjetili smo predstavljanje knjige "Hrvati pod KOS-ovim krilom završni račun haaškoga suda" autorice Višnje Starešine.

Četvrtak, 19 Travanj 2018 18:11

Zbog incidenta u Narodnoj skupštini Srbije izaslanstvo Hrvatskoga sabora prekinulo posjet Srbiji.

Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 13:15

U Vukovaru su završni radovi na kompletnoj sanaciji Ulice solidarnosti u gradskoj četvrti Sajmište.

Subota, 14 Travanj 2018 17:20

Jakumetović: Iza nas je uspješna poslovna godina slijedi realizacija velikog projekta izgradnje komunalnog pristaništa. 

Petak, 13 Travanj 2018 13:04

Osamnaestogodišnji mladić Vasilije Sentivanac iz Borova preminu je u bolnici u Njemačkoj gdje se liječio od akutne limfoblastične leukemije "T" imunofenotipa. Troškovi liječenja u Njemačkoj su iznosili oko 110.000 eura te je u tu svrhu organizirana humanitarna akcija "Zajedno za Vasu", na koju su se odazvali brojni glazbenici, udruge, institucije, škole, sportski klubovi, općine i gradovi, ali prije svega brojni građani, Hrvati i Srbi, koji su bili ujedinjeni oko stava kako se mladom Vaskeu, kako su ga zvali prijatelji i suigrači, mora pomoći da i iz ove najvažnije borbe u životu izađe kao pobjednik.

Prijatelji kažu da je bio vedar, nasmijan i optimističan mladić, učenik srednje Ekonomske škole Vukovar. Prije nego što je obolio bio je i perspektivni nogometaš NK Sloga-Vuteks i Vukovar 1991.  Njegovi suigrači su govorili kako je bio veliki borac na sportskim terenima gdje je igrao sa srcem i dušom. Osvajač je brojnih pehara i priznanja pa je stoga s razlogom bio mlada nada vukovarskog nogometa, oko kojega su bili zainteresirani brojni lokalni klubovi, a čak je bio pozvan na probu u NK Dinamo.

03 PEHARHumanitarna akcija za mladoga Vaskea ujedinila je građane Vukovara, ali i sportske klubove. Vijest o prikupljanju humanitarnih sredstava za njegovo liječenje izdigla se i na nacionalnu razinu, jer su mediji u Hrvatskoj prije samo dvije godine pisali o velikoj bitci Hrvata i Srba u Vukovaru za život mladog Vaskea. Naravno, riječ je o humanitarnoj nogometnoj utakmici između dva vukovarska kluba, Vukovara i Sloge koja je okupila 45 igrača, sadašnjih i bivših te oko 2000 gledatelja, a neki su potegnuli stotine kilometara samo da zaigraju za Vaskea.

Mnogima je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, Vasiliju je on bio najvažniji. Kao i kod njegovih prijatelja, suigrača, trenera, Vukovaraca koji su se uključili u humanitarnu akciju, za Vasilija je biti dijelom nogometne momčadi bilo mnogo važnije negoli biti pripadnikom jedne nacije.

To je vrlo jasno rekao na jednom od svojih Facebook statusa: “Fudbal / nogomet kako god da se on zvao, jedina je stvar u mojem životu!”

Vaske je izgubio svoju najvažniju životnu utakmicu, ali zauvijek će ostati u sjećanju svojih sugrađana koji su ga bodrili na svim utakmicama, onima na terenu, kao i onima u bolničkoj postelji.

Informacije o mjestu i vremenu sprovoda Vasilija Sentivanca objavit ćemo naknadno.

Četvrtak, 12 Travanj 2018 18:35

Podignuta kaznena prijava protiv srbijanskog državljanina osumnjičenog za ubojstvo Jean-Michel Nicoliera. Savjet za branitelje Grada Vukovara sramotnim smatra da za zločine nisu odgovarali nalogodavci. 

Srijeda, 11 Travanj 2018 12:43

Savjet za branitelje gradonačelnika grada Vukovara održao je u gradskoj vijećnici konferenciju za medije na kojoj su se očitovali na podignutu kaznenu prijavu protiv nedostupnog srbijanskog državljanina osumnjičenoga za ubojstvo Jeana-Michela Nicoliera.  

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija