ON AIR . . . . . .

Adrijana Čorak

Utorak, 19 Lipanj 2018 12:54

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije u svrhu predstavljanja EU projekta „Uz pomoć konja do bolje integracije“.

Srijeda, 23 Svibanj 2018 14:45

Akcija „Imam herc za Mašu“ svojevremeno je ujedinila Vukovar, Hrvatsku i ljude izvan granica lijepe naše.

Srijeda, 23 Svibanj 2018 10:09

Ponos, suze radosnice, olakšanje, sreća – sve se stopilo u jedno kada su Mažoretkinje grada Vukovara proglašene državnim prvakinjama i ove godine na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Rovinju.

Srijeda, 09 Svibanj 2018 14:21

Ekonomska škola Vukovar već 6. Godinu organizira Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki koji je i ove godine održan u sklopu Dana škole.

Nedjelja, 22 Travanj 2018 16:36

Svake godine u travnju Gimnazija Vukovar obilježava Dan škole različitim programima u čijem su fokusu njezini sadašnji i bivši učenici.

Subota, 24 Ožujak 2018 11:54

Članovi HNS-a Vukovar tradicionalno su darivali sugrađane u središtu grada uoči Cvjetne nedjelje i početka Velikog tjedna. 

Ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsa, članovi podružnice Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Vukovar i ove su godine tradicionalno građane darivali  maslinovim grančicama. Jedan od najstarijih simbola mira u zapadnjačkoj kulturi, posebnu simboliku nosi kada se djeli s Vukovarcima

„Drago nam je da i ove godine možemo našim sugrađanima čestitati Uskrs uoči Cvjetnice. Maslinove grančice nose višestruku simboliku. Uvode nas u Veliki tjedan koji nakon tišine i razmišljanja završava pobjedom dobra nad zlom, blagdanom Uskrsa. U ime HNS-a Vukovar, čestitam ovom prilikom svim sugrađanima Uskrs i neka ga provedu u odmoru i zajedništvu s obitelji i prijateljima“, poručio je predsjednik vukovarskog HNS-a Igor Tot. Ovom prilikom zahvalio je kolegama iz podružnice HNS-a Crikvenica koji su se s radošću odazvali pozivu vukovarskih HNS-ovaca i poslali svježe ubrane kvarnerske maslinove grančice pridruživši se tako uskrsnoj čestitki svim Vukovarcima.

Dodajmo na kraju kako su se tijekom povijesti maslini pridavala mnoga simbolička značenja. Između ostalog, postala je simbolom mira, života, obilja, vječnosti, zdravlja, učenosti i mudrosti. Neobično važna i gotovo besmrtna, u očima ljudi mogla je nastati samo božanskom voljom, pa su je u mitovima stvarali bogovi, a u kršćanstvu je, primjerice, simbol Božje providnosti i brige za Božju djecu.

 

Srijeda, 24 Siječanj 2018 13:20

Mašina životna priča proširila se diljem lijepe naše te potaknula ljude dobra srca na pomoć.

Petak, 12 Siječanj 2018 14:32

U sklopu programa Europske unije "Unapređenje pismenosti temelj cjeloživotnog učenja" Ekonomska škola u Vukovaru počela je projekt kojim se povećava kapacitet odgojno-obrazovnih ustanova u Vukovarsko-srijemskoj županiji za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti, a u cijelosti se s 1,2 milijuna kuna financira iz Europskoga socijalnog fonda.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija