ON AIR . . . . . .

Razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti

Početna konferencija Početna konferencija Foto: R. Rac

U hotelu Lav održana je početna konferencija projekta Ekonomske škole Vukovar financiranoga iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije, a cilj mu je povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih sustava u našoj županiji za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti kroz izradu i provedbu novih izvannastavnih aktivnosti.

- Ciljane skupine koje će biti uključene u ovaj projekt su 60 odgojno obrazovnih radnika te 100 učenika Učilišta Studium - ustanove za obrazovanje odraslih, Ekonomske škole Vukovar, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca iz Vinkovaca i OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca, koji će sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima - rekla je voditeljica projekta Ana Gale.

Gale je objasnila kako su aktivnosti u okviru projekta stručno usavršavanje odgojno obrazovnih radnika, razvoj i provedba izvannastavnih aktivnosti za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti, promidžba i vidljivost itd.

- Projekt će unaprijediti znanja i vještine odgojno obrazovnih radnika u interkulturalnoj i digitalnoj pismenosti kroz 6 radionica. Razvit će se dvije izvannastavne aktivnosti za srednje i četiri za osnovne škole - pojasnila je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović, dodajući kako će kao temelje unapređenja pismenosti razvit Portal Škole jednakih različitosti koji će biti rezultati svih izvannastavnih aktivnosti.

Projekt će trajati dvije godine, vrijedan je gotovo 1.200.000 kuna, a u potpunosti je financiran putem Europskog socijalnog fonda.

Pročitano 343 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Aktualnosti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija