ON AIR . . . . . .

Krađe i dragovoljna predaja oružja

Kako je izvijestila Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, u noći 8./9. studenog nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju na Kunjevcima. Otuđen je novčani polog i veća količina cigareta. Ukupna materijalna šetat bit će poznata nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva. Novac i nakit otuđeni su iz obiteljske kuće 64–godišnjaka u Vukovaru, u ulici Lijeva bara. Provala se dogodila jučer, 9. studenog u večernjim satima. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna, izvijestila je Policijska uprava Vukovarsko-srijemska.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari 

Djelatnik Šumarije Strošinci, u šumi Debrnja, pronašao je automatsku pušku, dvije ručne bombe, 120 komada streljiva i četiri okvira za automatsku pušku te ih predao u Policijsku postaju Vrbanja. U prostorije Policijske postaje Tovarnik osoba iz Lovasa koja je željela ostati anonimna dragovoljno je predala automatsku pušku i 120 komada pripadajućeg streljiva. Također, i u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica zabilježena je dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari. Osoba iz Vinkovaca dragovoljno je predala 600g eksploziva i 27 komada streljiva za pištolj. Dragovoljno predano oružje i minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Policija savjetuje:

Kako bi neželjene posljedice spriječili ili barem smanjili na minimalan broj, Policijska uprava Vukovarsko-srijemska poziva građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva poziva da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije. Također, skreće pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Policijska uprava se zahvaljuje svim građanima koji su prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Pročitano 558 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Aktualnosti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija