ON AIR . . . . . .

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari

Osoba koja je željela ostati anonimna, na svojoj kućnoj adresi u Šiškovcima, dragovoljno je policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu predala veću količinu minsko-ekspozivnih tvari. Radi se o 340 komada streljiva za automatsku pušku, 200 komada streljiva za vojni karabin, 42 komada streljiva za pištolj, 200 g lovačkog baruta te tri spremnika za automatsku pušku. Preuzete minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja izvijestila je Policijska uprava Vukovarsko-srijemska.

       Policija savjetuje…

„Podsjećamo, ovom prilikom,  sve građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije. Skrećemo pozornost građanima da eksplozivne tvari koje namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilima bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju. Protiv građana koji dragovoljno predaju zabranjeno ili dozvoljeno oružje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.“  

Policijska uprava traži očevica

Jučer, 30. studenog, oko 19,40 sati na županijskoj cesti Ludvinci-Bobota, nepoznati vozač osobnog vozila ili radnog stroja nije se kretao uz desni rub kolnika te je zadnjim dijelom vozila ili radnog stroja udario u prednji dio osobnog automobila „Seat Ibiza“, vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 62–godišnjak iz Ostrova. Uslijed udara osobni automobil je sletio na travnatu površinu, a nepoznato vozilo napustilo je mjesto događaja. Vozač je teže ozlijeđen. Ovim putem Policijska uprava Vukovarsko-srijemska poziva građane ukoliko imaju saznanja o nepoznatom vozilu i njegovu vozaču koji je napustio mjesto prometne nesreće da se obrate policiji na broj 192 ili da kontaktiraju najbližu policijsku postaju. Također, ukoliko građani žele ostati anonimni mogu se obratiti i putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Blagdan Svih svetih

Prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u dane 1. i 2. studenog  za očekivati je da će na području Županije vukovarsko-srijemske doći do povećanog prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima. Policija stoga skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, a posebno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da, kod parkiranja vozila, pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradovima promet će regulirati policijski službenici pa pozivamo sve vozače kao i druge sudionike u prometu za strpljenje, da poštuju prometne znakove kao i znakove koje daju policijski službenici, te da po mogućnosti koriste alternativne pravce kretanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu.                                                                              

Najava

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova  Republike Hrvatske ponovno, u svim policijskim upravama, provodi 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Pojačani nadzor brzine provodit će se 23. studenog od 6,00 sati do 6,00 sati, 24. studenog na lokacijama koje predlože građani. Stoga, kao i u prethodnim akcijama prometne policije, Policijska uprava poziva građane da predlože lokacije koje smatraju rizičnim u prometu. Prijedloge dostaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 545 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Aktualnosti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija