ON AIR . . . . . .

U Osijeku pronašli bombu na parkiralištu blizu tržnice

Pronašli bombu na parkiralištu Pronašli bombu na parkiralištu Foto: Glas Slavonije

Bomba je pronađena blizu nedavno srušene kantine bivše vojarne na Gajevu trgu.

Gotovo da nema dana da se u Osječko-baranjskoj županiji ne pronađe bar jedna bomba. Neodgovorni pojedinci, umjesto da bez ikakvih kazni predaju bombe i oružje policiji, bacaju ih posvuda. Ugrožavaju se tako životi ljudi u gradovima i selima, a posebice su ugroženi djelatnici tvrtki za odvoz otpada, u reciklažnim dvorištima, građevinski radnici, piše Glas Slavonije.

Posljednja pronađena bomba dovela je u opasnost živote radnika koji čiste prostor kod osječke tržnice. - Pri izvođenju radova, u četvrtak ujutro, na parkirališnom prostoru u blizini tržnice u Osijeku pronađena je ručna bomba -doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Radnici su odmah pozvali policiju, a policijski pirotehničar odnio je bombu na sigurno i ona će naknadno biti uništena. Bomba je pronađena na prostoru nekadašnje kantine bivše vojarne na Gajevu trgu, koja je srušena prije nekoliko dana. Prema svemu sudeći riječ je o eksplozivnom sredstvu zaostalom iz Domovinskog rata.

Bomba-Osijek

Samo dva dana prije, radeći na zemlji kod Novog Čeminca, mještanin je pronašao dvije ručne bombe. Srećom, nisu se aktivirale. Oružje, bombe i eksplozivi pronalaze se svakodnevno zaboravljeni na tavanima, u drvarnicama i podrumima, pa policijskom pirotehničaru telefon zvoni svaki dan.

Iz policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza”. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak, odnodno nema kazni.

- Pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - pozvali su iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pročitano 650 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Aktualnosti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija