ON AIR . . . . . .
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 18:09

Otvorena sanirana Ulica solidarnosti

U Vukovaru održana Međunarodna konferencija pod nazivom Učinkovita regija 

Grad Zagreb djeci  darovao slatke paketiće

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 15:01

U Gradskom muzeju Vukovar održana je Međunarodna konferencija pod nazivom Učinkovita regija  Prekogranična suradnja u pograničnom području Hrvatske, Srbije i Mađarske – stanje i perspektive. 

Petak, 13 Travanj 2018 14:32

Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s Agencijom za digitalni marketing GoAds besplatni seminar o Google AdWords oglašavanju.

Četvrtak, 12 Travanj 2018 17:11

Povodom obljetnice proboja Srijemskoga fronta čelnici Vukovara odali počast žrtvama fašizma.
Župan Božo Galić na 7. Forumu poljskih i hrvatskih regija
Održan sastanak predstavnika nadležnih ministarstva prometa, unutarnjih poslova i carinskih uprava Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske o problemu u teretnom prometu preko državnih granica

Dnevnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

Četvrtak, 12 Travanj 2018 14:43

U Poreču je održan 7. Forum poljskih i hrvatskih regija na kojem je naglasak stavljen na strateško planiranje razvoja poljskih i hrvatskih regija do 2030. godine -  ruralni razvoj kao jedne od glavnih okosnica regionalnog razvoja, privlačenje investicija, usklađivanje obrazovanja s potrebama tržišta, itd.

Sudionici panela osvrnuli su se i na povlačenje sredstava Europske unije te uspješno provedene projekte u hrvatskim županijama i poljskim vojvodstvima. Županijske razvojne agencije u ovom kratkom razdoblju pokazale su se u tome kao najuspješnije.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, osvrnuo se na ulogu regionalne samouprave u okviru sljedeće financijske perspektive Europske unije te rekao kako je regionalna samouprava važna poveznica između lokalne zajednice i nacionalne razine po pitanjima koja se tiču poboljšanja života naših građana jer najučinkovitije može odgovoriti na njihove potrebe. -Sudjelovanje županija u pripremama i programiranju operativnih programa ključno je kako bi Republika Hrvatska što kvalitetnije i namjenski iskoristila sredstva Europske unije za ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske, istaknuo je Pauk.

Jedna od tema Foruma bila je i Ravnomjeran razvoj kroz poticanje ruralnih krajeva. Naglašeno je kako je iseljavanje najteže pogodilo upravo ruralne dijelove i u Hrvatskoj i u Poljskoj. Kod nas je dodatni problem taj što je polovina stanovništva starija od 45 godina, a  istovremeno imamo gotovo milijun hektara neobrađenog zemljišta. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, govoreći o temi rekao je kako je našim poljoprivrednim proizvođačima potrebno kontinuirano pomagati pri organiziranju i povezivanju malih proizvođača u više gospodarske sustave i zadružne oblike, a s ciljem da budu nositelji razvoja i novog zapošljavanja, te da budu u mogućnosti realizirati ulaganja u razvojne projekte, prilagođene suvremenim uvjetima poslovanja.

 -Ključna strategija za uključivanje malih proizvođača u zadrugu/klaster (za sve proizvode) i njihovo preusmjeravanje iz proizvodnje kultura sa niskim prihodima (kukuruz,pšenica) u kulture koje donose visoke prihode jest osiguravanje proizvodnje za poznatog kupca, tj. siguran lanac distribucije proizvoda. Mali proizvođači pojedinačno nisu u mogućnosti osigurati količine, kvalitetu, kontinuitet i sigurnost isporuke te su zbog toga istisnuti sa tržišta tj. nekonkurentni su. Upravo taj problem dotiče i rješava sam klaster/zadruga, kao i problem visokih troškova proizvodnje – rekao je župan Galić.

Naglašeno je i kako je u razvoju poljoprivredne proizvodnje jako važno provoditi navodnjavanje sukladno Nacionalnom projektu navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj, iz 2005. godine.

Forum se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Zaklade Konrad Adenauer.

Četvrtak, 12 Travanj 2018 13:34

U tijeku je dvodnevna edukativna radionica Turističke zajednice grada Vinkovaca na temu "Brendiranje Vinkovaca kao turistički poželjne destinacije".

Srijeda, 11 Travanj 2018 15:48

Nakon što je s ciljem poticanja stvaranja navika konzumacije domaćih i svježih proizvoda kod najmlađih Udruga hrvatskih tržnica u okviru projekta „Vrtići i škole na tržnicama" izdala ilustriranu slikovnicu i društvenu igru „Šetnja tržnicom" autorice Marije Martinko, u projekt se uključio i Grad Vukovar. Sa željom da se kod polaznika vukovarskih vrtića, kroz edukaciju i igru, stvore navike koje utječu na kvalitetu života i poduče ih o važnosti zdravog načina prehrane gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio im je u prostoru Gradske tržnice navedene slikovnice.

Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 15:31

U Vinkovcima je održana 8. sjednica Županijske skupštine na kojoj je prihvaćeno izvješće o provedbi Programa javnozdravstvenih mjera u zaštiti zdravlja pučanstva Vukovarsko-srijemske županije u 2017. i u 2018. godini kao i izvješće o planu monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2017. i u 2018. godini.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija