ON AIR . . . . . .
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 13:23

U prostorijama Doma za starije i nemoćne Vukovar održana je 25. sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi.

Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 10:30

U povodu Dana Općine Tovarnik i obilježavanja 25 godina njenoga osnutka na svečanoj sjednici Općinskog vijeća za doprinos u kulturi uručena je nagrada Antunu Ivankoviću.

Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 09:02

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo posjetio je Vukovaru te se susreo s predsjednikom podružnice HNS-a Igorom Totom i prvim čovjekom županijskog HNS-a Nenadom Bučkom.

U priopćenju za medije navode kako je nezaobilazna tema, kada je riječ o konkretnim projektima Ministarstva znanosti i obrazovanja, bila dugoočekivani početak obnove Osnovne škole Nikole Andrića.

- Razgovor je uključivao nove informacije o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju najavljenim za ovo ljeto. Ujedno riječ je najvažnijim preduvjetimapočetka obnove škole, a za što se ministrica dr.sc. Blaženka Divjak osobno založila. Podsjetimo, u proračunu njenog ministarstva za 2018. godinu osigurano je  potrebnih 15 milijuna kuna za obnovu škole, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik županijskog HNS-a Nenad Bučko.

Izraženo je i zadovoljstvo učinjenim predradnjama i razumijevanjem Ministarstva za dugogodišnji problem ove škole pri čemu je svima sigurnost učenika i djelatnika na prvom mjestu.

-Inicijalni susret s ministričinim pomoćnikom otvorio je prostor za dogovore i daljnju realizaciju projekata resornog Ministarstva kada je riječ o gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a na čemu HNS intenzivno radi, poručeno je iz Vukovara.

Nedjelja, 17 Lipanj 2018 11:07

Povodom Međunarodnog dana joge, 21. lipnja, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru u suorganizaciji Indijskog veleposlanstva, Grada Vukovara i Udruge Joga u svakodnevnom životu  održana je središnja proslava, odnosno zajedničko vježbanje joge.

Petak, 15 Lipanj 2018 17:11

Obilježena 27. godišnjica osnivanja 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade.
U Vukovaru održan radni sastanak s ciljem unapređenja kontinentalnog turizma.
Župan Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava čestitali vjernicima muslimanske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.
Pred Vukovarcima je glazbeni vikend.

Dnevnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

Petak, 15 Lipanj 2018 09:10

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić tijekom službenog boravka u Slavoniji susreo se jučer u Palači Srijem u Vukovaru sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i direktorima turističkih zajednica županija s područja klastera Slavonija. Na sastanku je bilo riječi o  temama vezanim uz udruženo oglašavanje u kampanjama javnog i privatnog sektora, sajamske nastupe i posebne prezentacije te druge važne promotivne aktivnosti s ciljem još snažnijeg tržišnog pozicioniranja Slavonije.

Četvrtak, 14 Lipanj 2018 18:10

Svečano otvoren stalni postav "Muzeja Vukovar u progonstvu".

Održana svečana primopredaja arhivskoga gradiva u Državnom arhivu Vukovar.

Vukovar dobio galeriju na otvorenom.

Povodom Međunarodnog dana muzeja  predstavljena knjiga Leopold (Lavoslav) Ružička.

U Vukovaru održan šesti sajam knjiga Likebook.

U Sotinu održani 16. susreti KUD-ova „Matija Gubec“.

Počinje kulturno-zabavna manifestacija Raspjevana Cvelferija.

Emisiju Kultura na i uređuje i vodi Valerija Lozančić

Srijeda, 13 Lipanj 2018 14:18

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić posjetio je, na inicijativu načelnika Marka Baruna, Općinu Bogdanovci.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija