ON AIR . . . . . .

Martina Maričić

Petak, 24 Veljača 2017 13:49

Na sugestiju građana Grad Vukovar je u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac izgradio novo dječje igralište, smješteno u Dunavskoj ulici.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, rekao je kako je riječ o novoopremljenom igralištu s osam igrala, pristupnom stazom koja će uskoro biti asfaltirana te novom ogradom. - Nastavljamo jednakim tempom, kako smo radili dosad, otvarati nove stvari i činiti ovaj grad boljim mjestom za život. Mislim da je najvažnije da postoji komunikacija, da građani izražavaju svoje potrebe, komentare, pohvale i kritike i da gradska uprava na to reagira, a smatram da smo to s našim građanima postigli. - Rekao je Penava te dodao kako je u planu obnoviti i izgraditi igrališta u svim gradskim četvrtima, ali i prigradskim naseljima Sotinu i Lipovači. – Bitno nam je da je mreža igrališta ravnomjerno raspoređena po Gradu Vukovaru, kako bi svi građani imali što bolje uvjete. – Istaknuo je Penava

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović, rekao je kako grad Vukovar ima 54 dječja igrališta u koja se godinama nije ulagalo, a u protekle dvije godine obnovljeno je 15 igrališta što je investicija oko 400 tisuća kuna. – Ovo je prvo dječje igralište koje otvaramo ove godine s potpuno novim spravama, sigurnim za korištenje i sa svim potrebnim certifikatima. Godišnje obnovimo sedam do deset igrališta i nadam se da ćemo u slijedeće tri godine uspjeti obnoviti sva igrališta, na zadovoljstvo svih naših najmlađih. – Dodao je Martinović

Četvrtak, 23 Veljača 2017 14:06
Delegacija Grada Vukovara u Zagrebu
U Županji otvoren Sajam zlatne niti
Projekcija dokumentarnog filma "Vukovarom obilježeni" u Đakovu
 
Vijesti je pripremila Martina Maričić
Srijeda, 22 Veljača 2017 13:39

OŠ Dragutina Tadijanovića svake godine obilježava Dan engleskog jezika s ciljem poticanja učenja engleskog jezika, slušanja izvornih govornika i upoznavanja kulture zemalja anglosaksonskog govornog područja. – Govorimo o tome kolika je važnost našeg, hrvatskog jezika, ali koliko je važna i naša otvorenost prema drugim jezicima jer smo svi građani svijeta. - Rekla je ravnateljica škole Lidija Miletić, dodavši kako je svake godine Dan engleskog jezika posvećen drugoj zemlji engleskog govornog područja pa tako i proučavanju njezine povijesti, geografije, književnosti i drugih karakteristika.

Ove je godine Dan engleskog jezika posvećen upoznavanju Republike Irske, a tom prilikom školu je posjetila i veleposlanica Republike Irske, njezina ekscelencija Oliva Hempenstall. - Smatram da je Dan engleskog jezika odlična inicijativa jer proučavanje određene zemlje, njezine literature i pjesama, ali i slušanje izvornih govornika, poput mene, može biti od velike koristi djeci u učenju jezika. – Istaknula je veleposlanica Hempenstall.

Nakon upoznavanja veleposlanice Irske sa školom, uslijedila je priredba učenika u dvorani škole i razne radionice, a postavljena je i izložba plakata učenika s temom Irske. 

Utorak, 21 Veljača 2017 15:00

U suradnji s tvrtkom Gravia, Grad Vukovar sklopio je Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste dijela ulice Srijemska i dijela Ulice Milke Trnine u Vukovaru. Nakon izvedenih radova, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je obnovljene ulice. – Ulice su kompletno sanirane, s novim asfaltom, rubnjacima, odvodnjom oborinskih voda te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. To je standard koji smo uveli proteklih godina u Grad Vukovar, standard kvalitete koji nastavljamo pratiti  i nadam se da ćemo, korak po korak, sve ulice u gradu dovesti na ovu razinu. – Rekao je Penava

Vrijednost izvedenih radova na dijelu Srijemske ulice zajedno s PDV-om iznosi  36.201 kn, dok vrijednost radova na dijelu ulice Milke Trnine iznosi 82.684 kn s PDV-om. Sanacija navedenih ulica izvedena je u suradnji sa Vodovodom Grada Vukovara i tvrtkom Komunalac, koja je u ulici Milke Trnine sanirala nogostup.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, rekao je kako je u 2016. Godini sanirano 15 ulica u vrijednosti od 15 milijuna kuna te najavio planove za ovu godinu. – U slijedeća dva mjeseca u planu nam je otvoriti još 13 saniranih ulica, prvenstveno u prigradskim naseljima Sotinu i Lipovači, gdje su ulice bile u katastrofalnom stanju, a planiramo izdvojiti i 3,5 milijuna kuna za sanaciju nogostupa. – Istaknuo je Pavliček.

Petak, 17 Veljača 2017 14:16

U najnovijim Vijestima HRV-a donosimo:


HSS, HSP AS i HSLS  zajedno izlaze na izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji 
U tijeku je seminar Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova na županijskoj razini
Uhićen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja

Vijesti prezentira Martina Maričić

Četvrtak, 16 Veljača 2017 14:51

U Maloj vijećnici Vukovarsko – srijemske županije u Vukovaru, održana je konferencija za medije Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije s ciljem informiranja o aktivnostima te ostvarenim projektima i turističkom prometu na području Vukovarsko – srijemske županije u 2016. godini.

Direktorica Turističkog ureda TZ VSŽ Rujana Bušić Srpak, rekla je kako županija unazad nekoliko godina ima značajno povećanje broja noćenja, osobito prošle godine, nakon što je područje županije razminirano. Tako je VSŽ u 2016. Godini posjetilo 71.424 gostiju, a ostvareno je 111.036 noćenja. – Ono što je indikativno unutar te strukture noćenja jest da imamo ogromno povećanje broja dolazaka domaćih gostiju i veliko povećanje broja noćenja stranih gostiju. – istaknula je Bušić Srpak

Bušić Srpak je naglasila i kako je TZ Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s turističkim zajednicama klastera Slavonija i uz potporu HTZ-a, nastupila na više inozemnih turističkih sajmova i posebnih prezentacija, gdje su promovirali kulturnu baštinu našeg područja.

U sklopu konferencije, nositeljima dugogodišnjeg projekta „Okusi Srijema i Slavonije uručena je i nova  tradicijska oprema“, koja bi trebala do kraja zaokružiti puni doživljaj tradicijske gastronomije Srijema i Slavonije. – Riječ je o četiri tradicijska stolnjaka, šesnaest ubrusa te drvenim svijećnjacima. – rekla je Bušić Srpak dodavši kako je za članove projekta realizirana i edukacija u pripremanju tradicijskih jela na moderan način pod nazivom „Dani okusa“, koja se pokazala vrlo uspješnom te se očekuje i njezino ponavljanje.

Na konferenciji je predstavljena i Brošura „Čudesno putovanje zlatnim srcem Hrvatske u kojoj se nalaze slike i opisi povijesnih spomenika, tradicijske kulturne materijalne i nematerijalne baštine, svetišta te popis najznačajnijih kulturnih manifestacija, kao i kratki pregled ostalih ponuda bez kojih ne može proći posjet Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Srijeda, 15 Veljača 2017 14:40

Dječji dom Sv. Ana Vinkovci je ustanova za smještaj, njegu i skrb o djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, u kojoj su sigurnost, dobrotu i prijateljstvo pronašle tisuće dječaka i djevojčica.

U posjeti domu bila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović, kako bi djeci uručila paketiće s raznim slatkišima i slanim grickalicama. - Željeli smo pokazati da Grad Vukovar doista brine o djeci, osobito o djeci koja su bez potrebne roditeljske skrbi. Također da jedinica lokalne samouprave misli na svu djecu, ne samo u Vukovaru, nego i šire. - Istaknula je Živanović

Ravnateljica Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci Melita Pavošević zahvalila se na paketićima dodavši kako je svaki poklon dobro došao jer im se djeca posebno raduju. Dom Sv. Ana istinski je dom u kojem djeca uživaju mnoge blagodati obiteljskog života. Uz podršku i razumijevanje djeca stječu samopouzdanje, sigurnije odrastaju, uče, bave se sportom, glumom, glazbom, fotografijom. Djeci je u Domu osigurana potpuna sigurnost, izuzetna briga, adekvatan smještaj i spektar mogućnosti za razvoj i napredak. 

Utorak, 14 Veljača 2017 10:43

Povodom Dana zaljubljenih – Valentinova, mladež Hrvatske konzervativne stranke GO Vukovar organizirala je već tradicionalno druženje s građanima. Na štandu postavljenom u središtu grada, građanima su dijelili fritule u čašicama.

- Na svaku čašicu stavili smo prigodne ljubavne poruke i citate, kako bi prolaznicima poželjeli sretno Valentinovo. – rekao je Nikola Prce, član HKS-a.

Poveži se s nama

Vijesti u slici

U vukovarsku socijalnu samoposlugu pristiglo je 12 tona živežnih namirnica i higijenskih potrepština koje su...
U Ligi za prvaka Super lige za odbojkašice odigrane su utakmice 7. kola: Mladost – Kaštela DC 3:1, Osijek –...
Rezultati 11. kola: Slatina – Borovo 27:31, Nexe 2 – Lipa 41:23, Valpovka – Požega 28:38, Županja – Brod...
Rezultati 14. kola: Brod – Bjelovar 2 31:24, Tvin Virovitica – Đurđevac 26:30, KTC – Đakovo 30:31, Pitomača...
Na međunarodnom natjecanju u organizaciji Combat Ju Jutsu Vin Teama i Mitrov Dimitrija Vršac Open 2 Brazilian Jiu...
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček otvorili su na Trpinjskoj cesti...
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sramotni čin postavljanja naljepnica  s iscrtanim stablom s kojeg...
Vukovarska policija privela je 19-godišnjaka iz Vukovara koji se sumnjiči da je tijekom noći 23./24. veljače na...
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju....
Madame, crno-bijela krava pasmine holstein, pobijedila je u četvrtak 168 drugih natjecateljica u izboru za najljepšu...
Na sugestiju građana Grad Vukovar je u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac izgradio novo dječje igralište,...
Direktor KIK-a za Hrvatsku i Sloveniju Ante Rimac uručio je tajnici udruge „To sport“ Vukovar Snježani Josić tri...
Reprezentacija Portugala pobjednik je 11. Europskog prvenstva svećenika održanog u Vukovaru. Oni su u finalnoj...
Edo Maajka, jedan od najpoznatijih domaćih repera, u subotu, 18. ožujka, održat će koncert u...
 Najveći pobjednik ovogodišnjih Brit Awardsa, najutjecajnije britanske glazbene nagrade bez sumnje je...
Nakon dugih godina priprema i rada u nakladi Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika i u suradnji s Uredom za...
U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) Vukovarsko-srijemske županije održavaju se 1. novinarski...
U cilju unaprjeđenja poslovanja gospodarstvenika, Nikola Nikšić, certificirani savjetnik za menadžment, ovlašteni...
Sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara prethodio je aktualni sat koji je započeo minutom šutnje za pokojnoga Petra...
OŠ Dragutina Tadijanovića svake godine obilježava Dan engleskog jezika s ciljem poticanja učenja engleskog jezika,...
Gradsko je vijeće pod predsjedanjem Igora Gavrića u Vukovaru većinom glasova usvojilo Strategiju za djecu koja...
Projekt stvaranja hrvatskog izdanja društvene igre Monopoly u čijem kreiranju mogu sudjelovati građani dajući svoje...
Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sastao se s gradonačelnikom Grada Jastrebarsko Zvonimirom Novoselom. 
U organizaciji Nogometnog kluba Croatia iz Bogdanovaca održana je sportsko-zabavna manifestacija pod nazivom...
U Vukovaru je otvoreno 11. Europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike koje se održava od 20. do 23. veljače...
U suradnji s tvrtkom Gravia, Grad Vukovar sklopio je Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane...
Nakon duge i teške bolesti sinoć je preminuo hrvatski branitelj i vukovarski političar Petar Mlinarić. 

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija