ON AIR . . . . . .

Obnovljeno središnje igralište u Borovu naselju

Djecu razveselio dolazak gradonačelnika Penave Djecu razveselio dolazak gradonačelnika Penave Foto: R. Rac

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je dječje igralište kod Vijenca Ruđera Boškovića u gradskoj četvrti Borovo naselje, koje je na inicijativu mještana ove gradske četvrti Grad Vukovar obnovio s jedanaest novih dječjih igrala te sanirao sportske sadržaje.

- Realizirali smo ideju stvaranja središnjega dječjega igrališta u Borovu naselju poput onoga na Olajnici. Kontinuiranim ulaganjem u ovo igralište došli smo do vrijednosti od gotovo milijun kuna koje smo do sada već dijelom uložili te ćemo nastaviti ulagati do proljeća sljedeće godine. No već sada stanovnici ove gradske četvrti mogu svjedočiti novim igralima. Vrlo brzo ćemo sanirati nogostupe, osvježiti zidove i stube s novim idejama. Također, uložit ćemo i u hortikulturu te učiniti sve da ovo igralište bude reprezentativno kao što činimo za cijelo Borovo naselje u prethodnome razdoblju - rekao je gradonačelnik Penava apelirajući na sugrađane da čuvaju igrala te ukoliko dođe do njihova oštećivanja dojave Gradskoj upravi.  

02 LJULJACKA

Vrijednost nabave dječjih igrala proizvođača tvrtke Stribor oprema d.o.o. iz Kopačeva – Bilje je 190.125 kuna s PDV-om, a radove postavljanja izvela je vukovarska tvrtka Komunalac.

Najviše veselja, nova igrala su izazvala kod naših najmlađih sugrađana, djece iz Dječjeg vrtića Vukovar 1, područnoga objekta u Borovu naselju, čija je ravnateljica Mirjana Kulić novinarima pojasnila kako je Vukovar oduvijek bio grad zelenila te ju jako veseli daljnje uređivanje grada na Dunavu, u kojemu uz zelene površine, nastaje i sve više sadržaja za one najmlađe, a kojih je po njenim riječima u Vukovaru sve više.

- Bilježimo porast djece u dječjim vrtićima, što nas uistinu jako veseli, jer to je dokaz uspješne politike Grada Vukovara, jer dodjela stanova mladim obiteljima s djecom, očigledno je urodila plodom. Tome najbolje svjedočimo mi, djelatnici dječjih vrtića koji bilježe evidentan porast korisnika - zaključila je Kulić.

03 TOBOGAN

Sanirano je i sportsko igralište, a radovi su obuhvaćali postavljanje malih golova te uklanjanje postojećega koša i postavljanje novog košarkaškog igrališta. Vrijednost nabave koša za košarku i dva mala gola je 14.125 kuna s PDV-om, radove u iznosu 27.000 kuna s PDV-om izvela je tvrtka Komunalac.

Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako Vukovar zajedno s prigradskim naseljima Sotinom i Lipovačom ima 56 dječjih igrališta, od kojih su, kako je rekao, njih 90 posto u odličnom stanju, jer Grad kontinuirano o njima brine.
- Željeli smo napraviti središnje igralište za ovu gradsku četvrt, a otvaranjem ovih novih 11 igrala, rekao bih da smo u tome i uspjeli. U planu nam je do kraja godine otvoriti i jedno slično dječje igralište u gradskoj četvrti Mitnica, kod Križa od suhozida, jer naime i tamo ima veliki broj djece kojima se mora ponuditi sadržaj za što sretnije i bezbrižnije djetinjstvo - rekao je Pvaliček.

Zaključio je kako je plan Grada Vukovara da svako dječje igralište u gradu od pojedinca bude udaljeno najviše 300 do 500 metara, kako bi ista bila što dostupnija.

04 ZGRADE

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Držan Čulig najavio je kako predstoje radovi ne uređenju nogostupa, odnosno pješačko-biciklističkih površina gdje će biti uklonjene dosadašnje barijere i stepeništa, a postavit će se rampe kako bi djeca mogla koristi cijelu površinu igrališta.

05 PENJALICA

- Nakon toga slijedi dodatno ozelenjavanje površina kako bi se stvorilo što više hlada, a postavit će se i nova urbana oprema, koševi za otpad te klupe za sjedenje - pojasnio je Čulig apelirajući na djecu, njihove roditelje ali i policijske službenike da povedu računa o očuvanju igrala za djecu, jer kako je rekao, Grad Vukovar ulaže znatna sredstva za njihovo održavanje, a podatak da je upravo Vukovar vodeći grad u Slavoniji po broju dječjih igrališta u odnosu na svoju površinu dovoljno govori u prilog tomu koliko gradske vlasti brinu o našim najmlađim sugrađanima.

06 KUCICA

Pročitano 246 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija