ON AIR . . . . . .

U Vukovaru vijenci i svijeće za branitelje

Predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Milan Paun

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata položeni su vijenci i upaljenje svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskome rata.

Vijence su položila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, Grada Vukovara predvođeno predsjednikom Gradskoga vijeća Tomislavom Šotom i zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te Koordinacije udruge pristeklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara predvođeno predsjednikom Franjom Šoljićem.

U ime Hrvatske vojske vijenac je položio brigadir Dragan Pondeljak, a u ime Policijske uprave vukovarsko-srijemske zamjenik načelnika Goran Lovrić.

Župan Galić rekao je da je Oluja veličanstena vojna akcija kojom je oslobođen do tada okupirani teritorij Republike Hrvatske te da je omogućila mirnu reintegraciju polovice teritorija Vukovarsko-srijemske županije.

Dogradonačelnik Pavličke čestitao je Dan pobjede svima kojima je Hrvatska u srcu, posebno hrvatskim braniteljima koji su "ovu državu stvarali, a na nama je da ju uredimo kako su oni očekivali".

Molitvu je vodio vukovarski gvardijan fra Ivicia Jagodić koji je potom služio i svetu misu zadušnicu u crkvi sv. Filipa i Jakova.

ol zupan

 

ol gv

 

ol vojska

 

ol policija

Pročitano 127 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija