ON AIR . . . . . .

Potpisana Povelja o prijateljstvu između gradova Imotskog i Vukovara

Potpisivanje Povelje prijateljstva Potpisivanje Povelje prijateljstva Foto: Grad Vukovar

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom nazočila je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Imotskog održanoj prigodom obilježavanja Dan Grada, blagdana njegove zaštitnice - Gospe od Anđela. Tom je prigodom potpisana Povelja o prijateljstvu između gradova Imotskog i Vukovara.

-Prijateljstvo između dva grada zasnovano je još za vrijeme Domovinskog rata kada je veliki broj branitelja iz Imotskog stao u obranu Vukovara, a mnogi su i izgubili živote. Od tih dana postoji intenzivna suradnja na razini cjelokupne braniteljske populacije. Osim toga, brojni su stanovnici nekad siromašne Imotske krajine emigrirali u bogatu i plodnu Slavoniju gdje su se trajno nastanili. Intenzivnija i čvršća suradnja gradova trebala bi se očitovati na području gospodarstva, trgovine, kulture, obrazovanja, turizma, sporta, urbanističkog planiranja, administrativne i tehničke obuke kao i poboljšanja u svim ostalim aspektima. S obzirom kako su i Imotski i Vukovar smješteni neposredno uz državnu granicu, suradnja bi trebala pridonijeti boljoj razmijeni iskustava u načinu rješavanja problema koji se javljaju u pograničnom području, rečeno je prigodom potpisivanja povelje.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te saborska zastupnica Marijana Balić.
Prije Svečane sjednice položeni su vijenci kod spomen obilježja na imotskoj tvrđavi Topani.

Pročitano 116 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija