ON AIR . . . . . .

Mali Vukovarci uživaju na besplatnom ljetovanju na Čiovu

Za male Vukovarce osigurani brojni sadržaji Za male Vukovarce osigurani brojni sadržaji Foto: Mirjana Kulić

Učenici razredne nastave vukovarskih osnovnih škola, njih 45 i tri voditeljice, na ljetovanju su u Okrugu Gornjem na otoku Čiovu. Besplatno ljetovanje omogućio im je Grad Vukovar u suradnji s općinom Dugopolje i Gradskim društvom Crvenog križa Solin.

- Prekrasno smo dočekani, ljudi su uistinu tople duše velikog srca. Zaista su nam sve osigurali. Mnoštvo sadržaja i aktivnosti nam je omogućeno, od raznih društvenih igara, igara loptom, gledanja utakmice. Kada smo stigli ovdje, u subotu 07. srpnja igrala se utakmica Hrvatska-Rusija i svako je dijete dobilo navijačku kapu. Mislim da smo bili najglasniji i najstrastveniji navijači na cijelom otoku, a organizirali smo i kviz znanja te podijelili 15 hrvatskih šalova. Moram priznati da su djevojčice pokazale puno veće znanje o nogometu, nego dječaci, prepričava nam voditeljica skupine Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Dodaje kako su bili i u aqua parku u kojem su satima uživali te da će ići na kraći izlet u Trogir.

-Djeca su vesela, zdrava, pametna i uistinu s ponosom mogu reći da mali Vukovarci prekrasno predstavljaju svoj grad Vukovar, naglasila je Kulić te dodala, zahvaljujući organizatorima,  kako je ovo prvi puta da na ljetovanje idu mlađa djeca, odnosno ona od 1-4 razreda i da je to odlična ideja. 
Roditeljima je poručila da se ne brinu i da se kući vraćaju 14. srpnja.
-Uživamo i mislimo na vas kad god se kupamo i skočimo u more, a vi uživajte u našemu gradu i čuvajte naše ljepote, poručuje Kulić.

-Super nam je, kupamo se i uživamo, a i hrana nam je fina, potvrđuje učenica Petra Mrvoš

Kriteriji za besplatno ljetovanje su socijalni status, ocjene, vladanje djece te postignuti rezultati na školskim i izvanškolskim natjecanjima.
Grad Vukovar je za besplatna ljetovanja vukovarskih školaraca iz proračuna za ovu godinu izdvojio preko 100.000.

Pročitano 218 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija