ON AIR . . . . . .

Delegacija Vukovara u Ulmu

Predstavnici Grada Vukovara u Ulmu Predstavnici Grada Vukovara u Ulmu Foto: Grad Vukovar

Delegacija Grada Vukovara na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Mujkić  nazočila je 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu.


Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Cilj  je ovoga Festivala kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, poticati kulturnu suradnju, partnerstvo i umrežavanje podunavskih zemalja.

U organizaciji Gospodarske komore Baden-Wurttemberga i Grada Ulma održana je  konferencija "Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava" na kojoj su predstavljeni i investicijski potencijali grada Vukovara. Također, zamjenica gradonačelnika Mujkić nazočila je i zajedničkome prijemu gradonačelnika Grada Ulma Guntera Czischa i  Novog Ulma Gerolda Noerengberga, kojima je predstavila potencijale grada Vukovara te razgovarala o mogućnostima suradnje na različitim projektima, kako na području gospodarstva tako i turizma.

U sklopu Festivala održana je i Slavonska večer na kojoj su ponuđene slavonske delicije te predstavljena slavonska kulturno-umjetnička baština kroz nastupe Plesnog ansambla Sokolovi iz Reutlingena i Tamburaškog sastava Sremci.  Vukovar je predstavljen ponudom delicija našega kraja te promidžbenim materijalima.

Festival traje od 06. do 15.07.2018.

Pročitano 127 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija