ON AIR . . . . . .

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu

Izaslanstvo VSŽ u Ulmu Izaslanstvo VSŽ u Ulmu Foto: VSŽ

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem nalazi se na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u njemačkom Ulmu gdje su vukovarsko-srijemski predstavnici nazočili konferenciji “Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava” na kojoj su predstavljeni investicijski potencijali Vukovarsko-srijemske županije. 

Održan je i zajednički sastanak gradonačelnika Grada Ulma Guntera Czischa, gradonačelnika Novog Ulma Gerolda Noerengberga i župana Galića na kojemu su razgovarali o projektima od zajedničkog interesa, posebno u području gospodarstva i turizma kao i novih tehnologija u transportu i logistici. Obzirom da su naša županija i grad Ulm povezani rijekom Dunav, župan Galić je istaknuo dosadašnju dobru suradnju, ali i dodao kako ima mogućnosti za njeno daljnje razvijanje, posebno u području gospodarstva, turizma i novih tehnologija u transportu i logistici.

Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg s ciljem da se kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, potiće kulturna suradnja, partnerstvo i umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav.

Nakon otvaranja festivala, u pratnji domaćina župan  je obišao štandove na kojima su izlagali i proizvođači s područja Vukovarsko-srijemske županije.  U večernjim satima održano je zajedničko otvorenje Slavonske večeri uz degustaciju slavonskih delicija koje je predstavila Vukovarsko-srijemska županija te sudjelovanje Plesnog ansambla Sokolovi iz Reutlingena i Tamburaškog sastava Sremci.

S područja naše županije u Ulm su otputovala izaslanstva iz Vukovarsko-srijemske županije, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vukovara i Vinkovaca, a festivalu su nazočni i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. 

Međunarodni dunavski festival organizirali su Gospodarska komora Baden-Wurttemberg i Grad Ulm.

Pročitano 117 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija