ON AIR . . . . . .

Inna Gittel i državna reprezentacija Cumulus pobjednici Padobranskog kupa

Natjecanje u skoku na cilj s 1000 metara Natjecanje u skoku na cilj s 1000 metara Foto: Valerija Lozančić

Na aerodromu Aerokluba Borovo svečano je povodom Dana državnosti održan tradicionalni dvodnevni 15. „Padobranski  kup  državnosti Vukovar 2018“.

-Na kupu je sudjelovalo 50-ak padobranaca iz Hrvatske i susjednih zemalja te članovi državne reprezentacije koji su se natjecali u skoku na cilj s  1000 metara visine pojedinačno i ekipno, pojasnio je Velimir Molnar, rukovoditelj stručnih djelatnosti Aerokluba Borovo.

Pojedinačno, najbolja je bila Inna Gittel iz Aerokluba Sombor, drugo je mjesto zauzeo Aleksandar Cvetković iz Aerokluba „Palinka tim“, a treći je bio Boris Janžeković iz Aerokluba „Ptuj“. Ekipno prvo su mjesto osvojili članovi hrvatske padobranske reprezentacije Cumulus, drugi su bili padobranci Aerokluba „Ptuj“, a treći je bio Aeroklub „Sombor“.


Padobranski kup pobjednici

- Za bavljenje padobranstvom najpotrebnija je dobra volja i lokalni klub koji može osigurati obuku. Osim toga jako je važan i mentalni trening u kojem se možemo kvalitetno pripremiti i biti stabilni u bilo kojim meteo ili drugim situacijama, rekao je Goran Ratkajec nastavnik padobranstva i izbornik hrvatske padobranske reprezentacije dodajući kako padobranstvo nije opasan, ali je u Hrvatskoj skup sport.

Padobranski  kup  državnosti Vukovar 2018“ otvorio je i nazočne pozdravio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je svima poželio ugodno druženje i sigurne skokove.
- Drago mi je što se po 15. put održava ovaj Kup povodom Dana državnosti. Želim vam svima ugodno druženje i sigurne skokove. Ponosni smo mi iz grada na naš aeroklub, jedan od simbola grada Vukovara, koji vrlo kvalitetno radi u teškim uvjetima, ali nadam se da će se i to uskoro promijeniti, da će dobiti adekvatnu lokaciju i uvijete za rad. Želimo da nastavite s ovakvim elanom, a mi ćemo uvijek stajati iza vas, rekao je Pavliček.

Dobrodošlicu svim gostima, dobre i sigurne skokove poželjela je i Katica Čajkovac, predsjednica aerokluba „Borovo“  Vukovar.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura.

Pročitano 58 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija