ON AIR . . . . . .

Održan 6.vukovarski sajam knjiga Likebook

Knjige već od pet kuna Knjige već od pet kuna Foto: Marija Molnar

U okviru Dana mladih Vukovar 2018. održan je 6.vukovarski sajam knjiga Likebook, a ove je godine zbog lošeg vremena premješten iz središta grada u Gradsku knjižnicu Vukovar – Odjel za mlade Spajalica.

-Ovo je jubilarni humanitarni sajam Gradske knjižnice Vukovar, a po prvi put manifestacija se održava u okviru Dana mladih.  iznimno smo ponosni što imamo ovaj lijepi kontinuitet. Sva prikupljena sredstva namijenjena su u humanitarne svrhe, a ove ih godine prikupljamo za OŠ Josipa Matoša Vukovar – istaknula je ravnateljica vukovarske knjižnice Jelena Miškić. U okviru sajma predstavljen je program ove škole Magical dreams – čitanje sa životinjom kojim se uključivanjem životinje u odgojno-obrazovni proces daje podrška djeci u usvajanju vještine čitanja.

-Svrha korištenja životinje kod čitanja je smanjenje stresa kod djece. Naime, dijete dok čita drži životinju u krilu ili životinju drži drugo dijete dok prvo čita. Proveli smo istraživanje u školi koje je pokazalo značajnu razliku kod one djece koja su čitala sa životinjom, a ova metoda pomaže djeci i da razviju socijalne vještine, ljubav prema životinjama i čitanju – istaknula je ravnateljica OŠ Josipa Matoša za djecu s teškoćama u razvoju Mirela Posarić.

Također, tijekom ovogodišnjeg Likebooka gostovala je i spisateljica Vlasta Golub iz Virovitice predstavivši svoj roman za mlade O ljubavi, spletkama i svemu pomalo. Roman je uvršten u prvih 30 romana 2017. godine za djecu i mlade , a autorica je i dobitnica nagrade za roman Zvonko.

I ove su godine posjetitelji sajma mogli nabaviti knjige po iznimno pristupačnim cijenama već od pet kuna.

Pročitano 194 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija