ON AIR . . . . . .

Otvorena kupališna sezona na vanjskim bazenima

Posjetitelje razveselila maskota Posjetitelje razveselila maskota Foto: R. Rac

Plivalište Vukovar otvorilo je vrata vanjskog kupalište te je na taj način službeno započela druga ljetna sezona kupanja na otvorenome, koja je zbog lijepoga vremena i visokih temperatura zraka započela puno ranije u odnosu na prošlogodišnju kupališnu sezonu.

 Očekujemo odličnu ljetnu kupališnu sezonu

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo rekao je kako je vukovarsko plivalište posjetilo oko 1000 ljudi za blagdan Tijelova, što je po njegovom mišljenju odličan pokazatelj za predstojeću ljetnu kupališnu sezonu.

- Prošla ljetna kupališna sezona je bila izuzetno uspješna  i iznad svih naših očekivanja. U tri ljetna mjeseca kroz naše unutarnje i vanjsko plivalište prošlo je više  50 tisuća posjetitelja i nadamo se kako će se takav trend nastaviti i ove godine - rekao je Szabo.

Szabo je naglasio kako osim samoga kupanja na vanjskim bazenima, kupalište sadrži sunčalište površine 1500 kvadratnih metara s posebno uređenim travnatim dijelom od 400 kvadratnih metara s pripadajućim suncobranima i ležaljkama.

- Za sve one koji manje podnose sunce i vrućine, odmor i opuštanje nakon rekreacije i kupanja mogu potražiti u  "Sport Caffe-u" na terasi kupališta uz hladna pića i sladoled - kaže Szabo.

Iznad očekivanja

Svečano otvaranje ljetne kupališne sezone na otvorenom plivalištu uveličali su učenici OŠ Siniše Glavaševića i djeca iz Dječjeg vrtića Vukovar 1, Područnog objekta na Mitnici, koji su sudjelovali u sportskom programu "Privikavanje djece na vodu".

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček je izrazio zadovoljstvo radom  JU Sportski objekti Vukovar, posebice bazenima, odnosno unutarnjim i vanjskim plivalištem, koji su kako je rekao , našim sugrađanima ponudili jedan dodatni sadržaj u ljetnim mjesecima u našem gradu.

- Tijekom vikenda vukovarsko plivalište imam oko 1000 do 1500 posjetitelja što pokazuju i ostvareni prihodi. Ono  s čim smo posebno zadovoljni u Gradskoj upravi je činjenica da zahvaljujući ravnatelju i cjelokupnoj upravi i djelatnicima Sportskih objekata njihovi prihodi sve više i više rastu,  što znači da će Grad Vukovar s vremenom sve manje sudjelovati u sufinanciranju rada ove javne ustanove, gdje je 20-ak naših sugrađana pronašlo zaposlenje, jer će ona postati samoodrživa - komentirao je Pavliček.

Pavliček je pojasnio kako je ove godine u gradskom proračunu osigurano 2.900.000 kuna za rad ove javne ustanove, s time što je od toga 1.500.000. kuna namijenjeno za daljnja ulaganja.

- Ta ulaganja se primjerice odnose na izmjenu parketa i postavljanje novih tribina u Sportskoj dvorani u Borovo naselju kojom također upravljaju JU Sportski objekti Vukovar.

U planu je izgradnja Aquaparka

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljana Blažević rekla je da zahvaljujući izvanrednim prošlogodišnjim rezultatima, kako onim kada je riječ o ostvarivanju financijskih prihoda, tako i onih koji se odnose na broj posjetitelja pa sve do broja sportskih ekipa iz Hrvatske i inozemstva koje su dolazile na sportske pripreme na vukovarsko plivalište, mogu biti iznimno zadovoljni.   

- Kada imate tako uspješan projekt normalno je da je realna vizija njegovoga širenja. Trenutno radimo dokumentaciju, završena je studija razvoja cijeloga ovoga sportskoga obuhvata. Govorim o bazenima, sportskoj dvorani, teniskim terenima, atletskoj stazi itd. - rekla je Blažević.

Dodala je kako je prva faza u tijeku, a riječ je o uređenju Trga Dražena Petrovića ispred Sportske dvorane i platoa ispred bazena.

- Prostor ćemo oplemeniti dodatnim sadržajima poput "Veseloga parka" za manju djecu, ali imat ćemo i prostor za dodatna vježbanja starijih skupina. Imat ćemo dva igrališta ugrađena u plato, zadržat ćemo hortikulturi i napravit ćemo stijenu za penjanje uz zid Sportske dvorane, koju ćemo oživjeti i u tom smislu - rekla je Blažević, koja je naglasila da s gradskim službama intenzivno surađuje po ovom pitanju, pa su očekivanja kako bi radovi mogli započeti već ove godine.

Blažević je s ponosom rekla kako su završili idejno rješenje, a pred njima su sada glavni projekti za proširenje vanjskih vodenih površina.

-  U odnosu na sadašnja dva, izgradit ćemo još dodatna četiri vanjska bazena. Od četiri nova bazena jedan će zauzeti položaj susjedna dva teniska terena koji će se izmjestiti. Taj bazen bi treba sadržavati i veliki vodeni tobogan, s kojim bi vukovarsko plivalište postalo Aquapark. Drugi bazen bi nudio mogućnost skokova u vodu iz skakaonice, a preostala dva, nova, bazena bila bi prilagođena različitim dobnim uzrastima djece - rekla je Blažević.

Zaključila je kako je riječ o vrlo velikom i financijski "teškom" projektu, a za čiju su se realizaciju odlučili upravo zahvaljujući ostvarenim prošlogodišnjim fenomenalnim rezultatima.  

Pročitano 1649 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija