ON AIR . . . . . .

Potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje prometnih površina u naselju Olajnica

Pogled na Olajnicu Pogled na Olajnicu Foto: R. Rac

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje prometnih površina u vukovarskom naselju Olajnica. 

Ovaj je ugovor dio Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojega provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a predstavlja nacionalne mjere za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske kojima se kontinuirano pomaže slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne samouprave u provedbi infrastrukturnih projekata koji su prepoznati kao potreba i razvojni prioritet. Prvenstveno se to odnosi na projekte iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture za koje se procijeni da će pridonijeti poboljšanju standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva te stvoriti preduvjete za gospodarski i društveni razvoj slabije razvijenih područja.

- Upravo potpisanim ugovorom započinjemo projekt izgradnje ceste i parkirališta u naselju Olajnica. Riječ je o novih 300.000 kuna povučenih za Vukovar iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice - rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na čelu s ministricom Žalac i pomoćnici ministrice, Vukovarki Kristini Bilić.

- Interes lokalne zajednice za provođenjem ovakve vrste programa jako je velik te godišnjim programima putem raznih aktivnosti želimo utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture. Jedini način na koji možemo postići rast i razvoj je suradnja na svim razinama i osluškivanje potreba naših građana te upravo je to osnovni temelj prema kojem planiramo buduće projekte i novu financijsku perspektivu - rekla je prilikom potpisivanja ministrica Žalac. (vukovar.hr)

Pročitano 311 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija