ON AIR . . . . . .

Zašto je priključak na kanalizaciju skuplji u Sotinu negoli na Lipovači?

Želimo više autobusnih linija do grada, predložili su Sotinjani Želimo više autobusnih linija do grada, predložili su Sotinjani Milan Paun

U Mjesnom odboru Sotin održana je javna tribina na kojoj su mještani postavljali pitanja gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi, zamjenicima Marijanu Pavličeku i Ivani Mujkić te gradskim pročelnicima i direktorima gradskih tvrtki.

Penava je podsjetio što je gradska vlast napravila u Sotinu od posljednje ovakve tribine prije tri godine, a uloženo je oko deset milijuna kuna u nova igrališta, obnovu prometnica, izgradnju spomenika i druge projekte. "S građanima smo razgovarali o niz problema koje ćemo pokušati riješiti u što kraćem roku, a većina je problema rješiva, izjavio je gradonačelnik.

Građane je najviše zanimala cijena priključka na kanalizaciju i pitali su zašto je u Sotinu cijena 3.000 kuna dok je na Lipovači bila 2.000.

Direktor Vodovoda Grada Vukovara Dario Tišov odgovorio je da je cijena formirana na isti način tako da je cijena radova i materijala podijeljena na broj priključaka, a u Sotinu je utrošeno više materijala jer je dužina cijevi veća.

Pavliček je dodao da je na Lipovači glavna cijev bila bliže kućama što je snizilo cijenu priključka. Naveo je i cijene priključka u nekim vukovarskim ulicama koje su čak dvostruko veće od onih u Sotinu.

Sotinjani su se požalili na slabu povezanost javnim gradskim prijevozom s gradom te predložili da neke linije gradskoga prometa s Mitnice produže do Sotina.

Pročitano 227 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija