ON AIR . . . . . .

Svjetski poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru

Svjetski poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, u vukovarskom hotelu Lav organizirala je „Hrvatska 365 Gourmet“ radionicu posvećenu izvrsnosti u eno-gastronomiji. Radionica je okupila više od  40 sudionika, slavonskih chefova, a predavanja su održali  vrhunski chefovi Michelina, Lionel Levy i Frank Renimel. Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić  rekao je kako je jedan od ciljeva Hrvatske turističke zajednice promocija turizma u Slavoniji, a  ova je radionica samo jedna od brojnih aktivnosti koje provode s ciljem promoviranja Slavonije i njene turističke ponude.
-Slavonija, uz nadaleko poznatu gostoljubivost te raznovrsnu, bogatu, tradicionalnu i autohtonu eno-gastronomsku ponudu ima sve potrebne resurse za snažan razvoj turizma te sam siguran kako je današnje druženje brojnim slavonskim chefovima poslužila za stjecanje novih znanja, iskustva i kontakatana temelju kojih će u svojim destinacijama kreirati buduću zanimljivu kulinarskuponudu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako su kontinuirana ulaganja i promocija te edukacija i komunikacija nužni u prezentaciji ukupne hrvatske turističke ponude. 

Chef Lionel Levy, koji je u sklopu radionice u Vukovaru održao predavanje na temu inovacija u tradicionalnim receptima, naglasio je kako se Hrvatska doista može pohvaliti bogatstvom resursa u eno-gastronomiji. „Sudjelovao sam na svim radionicama diljem Hrvatske, a Vukovar mi se čini kao prekrasan kontinentalni grad. Ovdje su recepti i tradicionalna kuhinja puno konkretniji, a riječna riba mi se čini kao bitan dio kulinarske tradicije. Smatram da je vrlo važno zadržati efekt autentičnosti po kojoj je hrvatska gastronomija prepoznatljiva“, zaključio je chef Levy, pritom se zahvalivši Hrvatskoj turističkoj zajednici na pozivu.

Chef Frank Renimel, koji je na radionici govorio o ljubavi prema gastronomiji, zanat je učio od najboljih francuskih chefova, aMichelinova zvjezdica mu je dodijeljena 2003. godine, kada mu je bilo samo 28 godina.„U gastronomiji je vrlo važno kontinuirano educiranje i želja za napretkom. Također je važno slijediti svoje instinkte i ciljeve, a osobno tražim kreativnost i inspiraciju u svakodnevnim stvarima “, poručio je chefRenimel.

O aktualnim temama iz domeneupravljanja brendom u eno-gastronomiji govorila jebrendmenadžerica Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Radionici je prisustvovala i ugledna sommelierkaMira Šemić, koja je održala predavanje na temu sljubljivanja hrane i poznatih hrvatskih vina. 

Pročitano 289 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija