ON AIR . . . . . .

Film "Bata - nepoznato o poznatome" osvojio drugo mjesto na državnoj domijadi

Nagrađeni učenici i mentori kod gradonačelnika Penave Nagrađeni učenici i mentori kod gradonačelnika Penave Foto: R. Rac

Na 43. državnoj domijadi koja je održana u Rovinju, u kategoriji filmskog stvaralaštva učenici Doma učenika Vukovar osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju. Povodom ovoga hvale vrijednoga uspjeha, učenike, njihove mentore i ravnatelja Doma učenika Vukovar, u svome je uredu primio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

"Bata – nepoznato o poznatome" naziv je nagrađenoga 10-minutnog filmskog uratka koji je nastajao tijekom cijele godine, a o kojemu redatelj, a ujedno i akter u filmu, učenik iz Doma učenika Vukovar Marko Mrkonjić kaže kako film prati dolazak obitelji Bata na ove prostore, zavijanje tvornice Borovo, nastajanje gradske četvrti Borovo naselje, škole, Doma učenika...

U procesu izrade filama - režiranju, snimanju i montaži uz Marka Mrkonjića sudjelovali su i učenici Jan Malnar, Bernard Katičić te Borna Bičanić uz mentorstvo Jelene Lovković, profesorice hrvatskoga jezika i književnosti, odgajateljice u Domu učenika te voditeljice filmske sekcije. Lovković je pojasnila kako je ostvareni uspjeh veliko priznanje budući da se nitko od učenika ranije nije susreo s procesom snimanja i montiranja filma.

- Zahvaljujem Gradskom muzeju Vukovar, posebice Oliveri Crevar, profesoru povijesti u Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru Damiru Golubu, ali prije svega učenicima koji su predano radili na izradi filma tijekom cijele godine i zbog kojih smo ostvarili ovaj zapaženi rezultat - rekla je Lovković.

Čestitajući im na ostvarenom rezultatu, nagrađene učenike vukovarskog Doma učenike, njihovu mentoricu te ravnatelja Doma učenika Darka Dimića u svome je uredu primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.  Nakon odgledanoga filma, Penava je ostao posebno iznenađen odabirom teme, budući da niti jedan učenik koji je radio na filmu nije iz Vukovara, a tema je usko vezana za naš grad.

02 GLEDA FILM
Gradonačelniku prikazan film: "Bata - nepoznato o poznatome"

- Dolazak obitelji Bata u Vukovar, nastanak tvornice Borovo i njezin razvoj kroz povijest do današnjih dana je prekrasna tema, a ovi učenici su to prepoznali i odlučili film posvetiti upravo Janu Bati. Iskreno sam fasciniran ovim 10-minutnim filmom u kojemu je na zanimljiv način istražena i ispričana povijest našega grada, povijest tvornice Borovo koja je imala i ima ključnu ulogu u gospodarstvu grada na Dunavu - rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj Doma učenika Vukovar Darko Dimić novinarima je naglasio kako je osvojeno drugo mjesto u ovoj kategoriji uistinu veliko priznanje za Dom učenika Vukovar, jer je konkurencija bila velika, a natjecali su se domovi učenika koji imaju preko stotinu korisnika, dok vukovarski Dom učenika pruža krov na glavom za samo 24 učenika iako su smještajni kapaciteti za gotovo 100 ležaja veći od trenutnog broja korisnika.

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija